FTSE 100

A pesti börzén csenget a Wizz Air

Csütörtöktől a BÉTa-n a hazai kereskedési szabályok szerint lehet adni-venni a londoni tőzsdén jegyzett légitársaság részvényeit. A hírre a Concorde is reagált.

Felejtsük el a hét végi csalódást

A pénteki kereskedést Európában is mínuszba húzta a csalódást keltő amerikai GDP-adat, de hetet az öreg kontinens vezetői indexei így is erőteljes emelkedéssel zárták.

Szárnyal a Mol - Vegyesen mozognak az indexek

A csütörtöki stabil növekedést követően a hét utolsó kereskedési napján a vezető európai indexek vegyesen teljesítenek. A pesti parkett erős kezdéssel emelkedik délelőtt, a Mol szárnyalásnak indult közel az 5 százalékos emelkedés.

Mélybe rántotta a BUX-ot a Mol

Délután egy rövid időre irányt kerestek a piacok, azonban kitart az optimizmus, a vezető nemzetközi indexek emelkednek. A pesti parkett is erősen teljesített a nap végéig, azonban zárás előtt hirtelen bezuhant az index, amit a nagyot zuhanó Mol rántott magával.

Pluszba húzta az OTP a tőzsdét

Kora délutánra stagnált a Mol, az OTP pedig lassú de stabil erősödést mutatva pluszba húzta a tőzsdeindexe. A vezető európai indexek közelítik nyitóértéküket és egyre több pozitív tartományban mozog.

Mínuszba fordultak a piacok – Esik az OTP

Délutánra kifulladt a délelőtti lendület és mínuszba fordultak a vezető európai indexek is. A pesti parkett is lejtmenetnek indult, a délelőtt még erősödő OTP most a negatív lista élén áll.

A Lehman-pánik óta a legmagasabb értéken a FTSE-100

Fennállása legjobb tizenkét havi teljesítményével visszaemelkedett az amerikai Lehman Brothers nagybank bukása előtti szintek közelébe a Londoni Értéktőzsde (LSE) irányadó FTSE-100-as árfolyammutatója, amelynek a font külső értékvesztése is felhajtóerőt adott, növelve az exportra termelő brit nagyvállalatok részvényeinek vonzerejét.
Világgazdaság Piactér