Energia

Az MVM szolgáltatja majd az ország áramának a felét

Szeptember 1-jétől az MVM Next látja el árammal az Elmű-ÉMÁSZ egyetemes szolgáltatásra jogosult jelenlegi ügyfeleit, akik azonban attól függően, hogy az ország mely részén laknak, két külön elosztótársasághoz fognak tartozni.

Szeptember 1-jétől az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-hez kerül át több mint 2,2 millió villamosenergia egyetemes szolgáltatás keretében ellátott ügyfél az az Elmű-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt.-től. A szolgáltatóváltással az áram ára nem változik, ugyanakkor megváltoznak az ügyfélszolgálati elérhetőségek, és elválnak a hálózati elosztó társaságok is.

Fotó: Simon Moricz-Sabjan

Az MVM és az E.ON Hungária csoport megállapodás eredményeként ugyanis szeptember 1-jétől – a szükséges feltételek teljesülése esetén – az MVM-hez kerül az ÉMÁSZ Hálózati Kft., amelynek neve MVM ÉMÁSZ Áramhálózati Kft-re változik. Szolgáltatását Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves megyében, illetve Pest megye keleti és Jász-Nagykun-Szolnok megye északi részein nyújtja majd. Budapesten és Pest megye legnagyobb részén a villamosenergia-hálózat fenntartója és üzemeltetője ezentúl is az Elmű Hálózati Kft. lesz, amely az E.ON Hungária csoport tagja.

A tranzakció révén 2021 végére az MVM Nextnek az egyetemes áram- és gázszolgáltatásban 6,4 millió ügyfele lesz, továbbá több mint 55 ezer üzleti vevője. Ezzel az MVM Next nyújtja az ország energiafelhasználásának mintegy 50 százalékát.

A szolgáltatóváltás nem vonatkozik az Elmű-ÉMÁSZ-szal jelenleg is versenypiaci szerződésben álló ügyfelekre.

ELMŰ-ÉMÁSZ MVM Next egyetemes szolgáltatás E.On Hungária