Donald Trump ügyvédei szerint a CNN felháborító és rágalmazó anyagok sorozatával próbálja bemocskolni a volt amerikai elnököt – írta meg a Liner.hu portál. Ezért rágalmazási pert indított a CNN ellen, 475 millió dolláros (több mint 200 milliárd forint) kártérítést követelve a csatornától. A floridai szövetségi bíróságon benyújtott, 29 oldal terjedelmű keresetben az Egyesült Államok előző elnöke azt állítja, hogy az amerikai hírcsatorna az utóbbi időben fokozta az ellene folytatott lejárató kampányokat, mert attól tartanak, hogy 2024-ben is indul az elnökválasztáson.

Trump rally in Conroe, CONROE, TX, USA - JAN 29: Former President Donald speaks to a crowd a rally at the Montgomery County Fairgrounds on Saturday, Jan. 29, 2022 in Conroe, TX. President Trump has been holding rallies continuing his message of election fraud and the call for the election to be overturned. Sergio Flores / Anadolu Agency (Photo by SERGIO FLORES / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Fotó: Sergio Flores / AFP

A portál azt írja, hogy a volt elnök ügyvédei szerint „a CNN egyre felháborítóbb, hamis és rágalmazó jelzők sorozatával, köztük a rasszista, az orosz lakáj és a lázadó címkékkel próbálta meg bemocskolni Trumpot”. Azt állítják, hogy a csatorna 2021 januárja óta 7700 alkalommal használta Trump kapcsán a náci felhanggal bíró „nagy hazugság” kifejezést is.

Legutóbbi nyilatkozatában Donald Trump arra utalt, hogy a CNN ellen indított per csak a kezdet, a jövőben ugyanis más sajtótermékek ellen is felléphetnek, miközben a Capitolium elleni támadást vizsgáló bizottság sem érezheti magát teljes biztonságban.

Bár korábban többször utalt rá, hogy újra elnök lenne, most arról beszélt, hogy a pereket követően mérlegeli majd, hogy induljon-e a 2024-es választáson.

A CNN egyelőre nem kommentálta Trump és jogi képviselőinek nyilatkozatát.