Manager Magazin

Három kiemelkedő teljesítményt díjazott a Menedzserszövetség

A Menedzserszövetség kiosztotta idei elismeréseit: Az év menedzsere Lajkó Ferenc lett, az Életműdíjat Kepecs Gábor kapta, míg az innovációs különdíjban Pesti Tímea részesült.

AZ ÉV MENEDZSERE – Rágó, narancs és cégvezetés

Ha Lajkó Ferencnek a keresztapja nem kamionos, a Waberer’s vezérigazgatója talán sose tudja meg, milyen kereket cserélni egy mozgó járművön.

Komoly szakmai elismerésként értékelte a Manager Magazinnak Lajkó Ferenc, hogy ő kapta meg Az év menedzsere elismerést a 2017-es évben nyújtott teljesítménye után. Úgy fogalmazott, hogy három tényező szólhatott mellette: egy hazai blue chip céget vezet sikeresen, különleges életpályát futott be a vezérigazgatói pozícióig, illetve irányításával tavaly a Waberer’s tőzsdei bevezetésével levezényelték az elmúlt 20 év legnagyobb magyar IPO-ját.

Lajkó Ferenc
Fotó: Móricz-Sabján Simon

Az elmúlt évet úgy tudnám jellemezni, mintha egy mozgó kamionon cseréltünk volna kereket, sőt talán még ponyvát is

– összegzett lapunknak.

KÜLÖNDÍJ – A messziről jött ember

Ha valakire, akkor Pesti Tímeára tökéletesen illik a sokoldalú menedzser leírás. A LeasePlan vezérigazgatójának ez a tulajdonsága most innovációs különdíjat ért.

Önmagában már a jelölést is óriási megtiszteltetésként fogadta Pesti Tímea, aki a Volkswagen támogatásával alapított Kék Innovációs Különdíjat vehette át a Menedzserszövetségtől.

Pesti Tímea
Fotó: MM

A LeasePlan Hungária Zrt. vezérigazgatója arról beszélt a Manager Magazinnak, hogy az elismerés azt bizonyítja, a külvilág is észrevette és értékeli azt az utat, amelyen a cég elindult.

Ez pedig az e-mobilitás felfedezetlen dimenziója

– emelte ki.

ÉLETMŰDÍJ – Negyedszázada nyeregben

Kepecs Gábor neve összeforrt az Aegon biztosítóval, a csúcson kezdte és ott is fejezte be. Ha nem hangzana túlzottan unalmasan, bizonyára úgy jellemeznénk Kepecs Gábort, mint aki bármihez nyúl, arannyá változik a kezei közt. Jobb helyre nem kerülhetett volna a Menedzserszövetség Életműdíja.

Éppen harminc éve, 1987-ben cserélte fel az Országos Tervhivatal asztalát és a Közgáz katedráját az Állami Biztosító befektetési vezetőjének székéért. A Manager Magazinnak úgy emlékezett vissza erre az időszakra, hogy azért is inspirálta különösen a helyzet, mert először kaptak szabad kezet, hogy befektessék az ügyfelek pénzét.

Kepecs Gábor
Fotó: Vémi Zoltán

Ha már így alakult, egy évvel később oszlopos tagja lett annak a szűk csapatnak, amely megalapította a Budapesi Értéktőzsdét. Szaladt az idő, a rendszerváltás is megtörtént, ’90 őszén pedig Rabár Ferenc akkori pénzügyminiszter arra kérte, hogy vállalja el a biztosítótársaság vezérigazgatói posztját. Kepecs Gábor mindössze 36 éves volt ekkor.

A teljes cikkek a Manager Magazin márciusi számában olvashatók

(Rágó, narancs és cégvezetés)

(A messziről jött ember)

(Negyedszázada nyeregben)

Menedzserszövetség Kepecs Gábor Manager Magazin Lajkó Ferenc Pesti Tímea