Manager Magazin

A gömbök szerelmese

A kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó imádja a gömböket. A vízipóló mellett a bojlis horgászat szerelmese: kis golyócskából készült csalival megy pontyra, amurra vagy harcsára.

Zolikám, találj ki nekem is egy ételt! – kérte Varga „Csuvi” Tamás kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó Andrejszky Zoltánt, a Fishing & Hunting csatornán futó Halimádók konyhája műsorvezetőjét, amikor a közös forgatásra készültek. Andrejszky tudta, hogy Varga egy ideig Olaszországban játszott a Nervi és a Chiavari csapatoknál, s az olaszoknál igen közkedvelt ételnek számít a csicseriborsó.

Ez tényleg nagyon finom lett! – mondta Varga Tamás vizípólós
Fotó: Móricz-Sabján Simon

Hétfőn kitalálta a csicseriborsópörkölt afrikai harcsával receptet, majd csütörtökön a stúdióban együtt el is készítették. „Ez tényleg nagyon finom lett!” – mondja Varga Tamás, aki nemcsak a vízilabda miatt kötődik a vízhez.

Szolnoki srácként a Tisza-parton nőttem fel, gyakran ültünk a parton, figyeltük a vizet és a halakat. Hatéves koromtól pedig édesapám vitt magával horgászni

– meséli a Manager Magazinnak. Mint mondja, a sokévnyi válogatottsággal járó feladatok és leterheltség után mindig jólesik egy kis elvonulás és horgásztúra. „A bojlis horgászat nagy szerelmese vagyok.” A bojli tulajdonképpen egy speciális horgászcsali, amelyet elsősorban nagyobb méretű halak – ponty, amur vagy harcsa – kifogására használnak, magyarázza. Leginkább tojásból, hallisztből, rozsból, kukoricából gyúrják össze, majd „ízesítik” édesre vagy büdösre. Édes ízben elsősorban a banán, ananász, barack és eper népszerű, míg büdösben a halas, fűszeres, kagylós és rákos verziók ismertek. „A kisfiam ötéves, így hamarosan őt is bevonhatom már a víz iránti szenvedélyembe” – fűzi hozzá.

Halimádó specialista

Több potenciál van a halban, mint a legtöbben gondolnánk. A Halimádók konyhája műsorvezetője elhivatottan szélesíti nézői és hallgatói gasztronómiai ismereteit.

A cikk a Manager Magazin áprilisi számában jelent meg

(Halnagyhatalommá válhatunk)

Manager Magazin – HU

horgászat Manager Magazin gasztronómia Varga Tamás