Magyar gazdaság

Hamarosan átadják az M6-os autópálya befejező, baranyai szakaszát

Lezárult az M6-os autópálya befejező részének műszaki átadás-átvétele, a Bólytól Villányig tartó új szakaszt május első hetében adják át. A sztráda országhatárig tartó szakaszát viszont csak akkor használhatják a közlekedők, ha a horvát oldalról is elérik a magyar határt.

Az M6-os autópálya Bóly és Ivándárda közötti szakaszának átadására várhatóan május első hetében kerül sor – közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium a Pécsi Újság megkeresésére. A Bóly és Ivándárda közötti 20 kilométeres szakaszon a Strabag Építő Kft. és a Duna Aszfalt Zrt. konzorciuma az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) megbízásából végezte el a munkát, melynek befejező részeként a próbaüzem és a műszaki átadás-átvétel is lezárult.

m6
Ha mindkét oldalról összeér az M6-os, sztrádán léphetünk át Horvátországba / Fotó: Magyar Építők

A kétszer két sávos, fizikai elválasztással kialakított autópálya új szakasza a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat a Balti-tengert az Adriával összekötő vonalának a része. Az országhatárig tartó szakaszt csak akkor vehetik birtokba az autósok, ha a horvát oldalon is elérik a magyar határt.

 

Építési és Közlekedési Minisztérium ÉKM Bóly
Kapcsolódó cikkek