Cégvilág

Új fejlesztési központ nyílik Budapesten

A Wipro Technologies, a Wipro Limited globális tanácsadó, rendszerintegrációs és outsourcing üzletága hétfőn bejelentette, új fejlesztési központot nyit Budapesten. A Wipro központ elsődlegesen a Magyar Telekom (MT) átalakítási programjának támogatására jött létre, amely segíteni fogja a magyar céget az ügyfélkapcsolat hatékonyságának javításában és a piaci jelenlét növelésében. 2010 elején a Wipro többéves átalakítási megállapodást írt alá Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatójával, a Magyar Telekommal. Ezzel a lépéssel a Wipro egy sor üzleti és technológiai szolgáltatás nyújtását teszi lehetővé.

2010 elején a Wipro többéves átalakítási megállapodást írt alá Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatójával, a Magyar Telekommal, a Deutsche Telekom magyarországi leányvállalatával. Ezzel a stratégiai lépéssel a Wipro egy sor üzleti és technológiai szolgáltatás nyújtását teszi lehetővé.

Ez a beruházás jól illeszkedik hosszú távú céljainkhoz a régióban. Ennek tiszta hozadéka a helyi szolgáltatásnyújtás és a legjobb globális megoldások összevetése lesz, amelyek egymással kombinálva sikeres átalakítási programot jelentenek a Magyar Telekom számára - mondta Jack Smies, a Wipro Technologies alelnöke és a globális média-távközlési üzletág európai vezetője.

A Magyar Telekom több mint három éve dolgozik együtt a Wipro céggel különböző projektekben - mondta Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója.

Lukácsy Gergely, az ITD Hungary - a kormány befektetési és kereskedelemfejlesztési ügynöksége - befektetési igazgatója üdvözölte a döntést. Mint mondja, nincs kétsége afelől, hogy ez az egyedülálló, magas hozzáadott értékkel rendelkező beruházásmás indiai technológiai vállalatokat is arra fog ösztönözni, hogy Magyarországot európai beruházásaik potenciális helyszínének tekintsék.

A Wipro Technologies új, budapesti fejlesztési központja erősíteni fogja a vállalat pozícióját az európai terjeszkedés folytatásában. A magyarországi központtal négyre emelkedik a - Romániát és Lengyelországot is magában foglaló - kelet-európai Wipro központok száma, amelyek kiegészítik az Európában már működő 20 szolgáltató központot.

Magyar Telekom ITD Hungary Mattheisen szolgáltatás Wipro központ terjeszkedés
Kapcsolódó cikkek