Felpörgették a rég várt új iPadek termelését az Apple tengerentúli beszállítói, így azok már májusban kaphatók lehetnek. Az iPad Pro és az iPad Air modellek lehetnek az új megjelenés középpontjában.

Fotó: Hszinhua / Eyevine / Northfoto

Az új iPad Prók új, élesebb OLED-kijelzőt kapnak, míg az iPad Air először lesz kapható 12,9 hüvelykes (közel 33 centiméter) kivitelben. 

A bemutatóval véget ér a leghosszabb idő, amely új modell nélkül telt el a készülék történetében.

Az Apple abban reménykedik, hogy az új eszközök a tabletek reneszánszát hozzák, miután a járvány alatt megugró kereslet visszaesett az Apple elmúlt két pénzügyi évében, igaz ehhez az is hozzájárult, hogy 18 hónapja jelent meg utoljára új modell. A legutóbbi karácsonyi időszakban az eladások 25 százalékkal maradtak el a megelőző évétől.

Az új iPad Pro modellek – melyeket a J717, J718, J720 és J721 kódnév alatt fejlesztenek – a Bloomberg információi szerint az Apple M3-as, saját fejlesztésű csipjével érkeznek, és használható hozzájuk az újratervezett Magic Keyboard és az Apple Pencil is. Ezeket az eszközöket 2018 óta nem változtatta az Apple.

Ugyancsak új processzort kap az iPad Air is, míg a nagy kijelzős változat azt jelenti, hogy már nemcsak a csúcsmodell lesz elérhető nagyban. A jelenlegi modell ára 599 dollár,200 dollárral olcsóbb, mint a Pro típus.

Az eredeti tervek szerint az új iPadek március végén vagy április elején jelentek volna meg, de a cég még dolgozik az eszközök szoftverén, és a kijelzők is új gyártási technológiát igényeltek, ami szintén hozzájárult a csúszáshoz.