Második éttermét nyitja Zala vármegyében a Burger King, a vármegyeszékhely Zalaegerszeg mellett immár Nagykanizsán is betérhetnek a gyorsétteremlánc egységébe a vásárlók. A belvárosban található étterem fejlesztése még 2023 júliusában kezdődött, a csaknem 1 milliárd forintos beruházással létrejött étteremben több mint 30 munkavállaló dolgozik majd, akiket helyben és a közeli településekről toborzott az étteremlánc – derült ki a Burger King csütörtöki közleményéből.

Burger King Nagykanizsa
A nagykanizsai egység a Burger King 57. magyarországi étterme / Fotó: Burger King Hungary

A 43 ezer lakosú városban nyílt gyorsétterem a vállalat 57. magyarországi egysége, a Széchényi István tértől nem messze, a városi kórház mellett, a Teleki utcában található új étterem a belvárosból gyalogosan is jól megközelíthető. Természetesen az autós forgalomra is gondoltak a fejlesztők, ők a Burger King Drive-ban, az autójukból is megrendelhetik a tűzön grillezett hamburgereket.

A 302 négyzetméteres nagykanizsai egység kapott elsőként Royal dizájnt Magyarországon, vagyis olyan külsőt, amelyben az új, letisztult belső terekben a földszínek modern berendezéssel párosulnak. Az étteremhez tartozó 90 négyzetméteres teraszon is elfogyaszthatják a vendégek rendeléseiket, ott 58 ülőhely várja őket.

A Burger King legutóbb idén februárban nyitott éttermet hazánkban, az M1-es autópálya ácsi lehajtójánál lévő egység az 56. Magyarországon, és az első olyan, amely autópálya mellett kapott helyet. 

„Nagykanizsa a vármenye második legnagyobb városa, oktatási, kulturális és egészségügyi szempontból is regionális központ, ahol az elmúlt években jelentős tudományos és gazdasági fejlődés történt, ezért nem volt kérdés, hogy itt nyissuk meg a legújabb éttermünket” – nyilatkozta az átadás kapcsán az étteremlánc hazai egységét üzemeltető Fusion Zrt. elnöke, Sümegi László.

A Burger King sem bír a paradicsomhiánnyal, a Meki után ők is váltanak Indiában

A drasztikus döntés oka az élelmiszerár-emelkedés és az éghajlati válság. A paradicsom ára Indiában az elmúlt hónapokban több mint 400 százalékkal ugrott meg a terméskiesések miatt: ezen a héten egy kilogramm paradicsom 107 rúpiába (1,29 dollár) került Újdelhiben, ami megdöbbentő ugrás a januárban mért 27 rúpiához (0,33 dollár) képest.

A Burger King története hetven évre nyúlik vissza, amikor 1954-ben James McLamore és David Edgerton megalapította az első éttermet Floridában. Egy olyan gyorséttermet hoztak létre, ahol elérhető árakon kiváló minőségű hamburgereket szolgálnak fel vonzó és tiszta körülmények között. A Burger King mára a világ egyik legnagyobb gyorsétteremlánca lett, globálisan 360 ezernél is több alkalmazottja és több mint 18 700 étterme van, naponta mintegy 16 millió vásárló igényeit elégíti ki. Egységei a világ száz különböző országában vannak jelen.