Visszatér a kínai Netease és amerikai partnere, a Microsoft együttműködésének keretében Kínába a World of Warcraft és sok más népszerű videójáték, miután tavaly véget ért az időközben Microsoft által felvásárolt Blizzard és a Netease 15 éves kooperációja – derült ki a két cég szerdai tájékoztatásából.

Cologne,,Germany,,August,13,,2014:,Blizzard,Pavilion,On,Gamescom.,Gamescom
Ismét elérhetők lesznek a Blizzard online játékai Kínában – így a World of Warcraft is / Fotó: Shutterstock

A bejelentés alapján ismét elérhetők lesznek a Blizzard online játékai a világ második legnagyobb gazdaságába a nyáron. A Blizzard játékait 2008 és 2023 között a Netease forgalmazta Kínában.

A Netease játékai érkeznek az Xbox-ra

Az egyezség értelmében most a Netease játékai is felkerülhetnek a Microsoft konzolára, az Xboxra. A két vállalat legalábbis vizsgálja ennek a lehetőségeit. A Reuters által megkérdezett szakértő szerint 

ez fontos lépés lehet a tengerentúli terjeszkedésben gondolkozó kínai cég számára.

A Blizzard és a Netease közötti partneri viszony tavaly januárban ért véget, amikor a fejlesztő kilépett az együttműködésből a szellemi tulajdonhoz kapcsolódó jogokról szóló vita miatt. Októberben azonban a Microsoft megvásárolta a Blizzard anyavállalatát, az Activision Blizzardot, így visszatérhet a World of Warcraft is az ázsiai országba.

A videójáték-fejlesztő más címei is ismét a kínaiak rendelkezésére állnak. Olyanok, mint 

  • a Diablo, 
  • a Heartstone, 
  • az Overwatch, 
  • a Warcraft vagy 
  • a Starcraft. 

A Blizzard játékai pedig kifejezetten népszerűnek számítottak Kínban.