A brit Verseny- és Piacfelügyeleti Hatóság (CMA) pénteken bejelentette, hogy jóváhagyja az Activision Blizzard (Activision) felvásárlását a Microsoftnak, a redmondiak pedig nem is vártak sokáig, véglegesítették az üzletet.

The Game Awards 2019 - Show
Fotó: JC Olivera / Getty Images

Phil Spencer, a Microsoft Gaming vezérigazgatója hivatalosan is bejelentette, hogy sikeresen megtörtént az Activision akvizíciója, és üdvözli az új videójáték-franchise-okat a redmondi családban. 

Egy csapatként tanulunk, újítunk, és továbbra is beváltjuk ígéretünket, hogy még több emberhez eljuttatjuk a játék örömét és közösségét. Ezt úgy tudjuk elérni, hogy mindenkit a legjobb munkájára ösztönzünk egy olyan közegben, ahol mindenkit szeretettel várnak

– írja Spencer a bejelentésben.

A Microsoft 2022. februárjában tette nyilvánossá igényét az Activision felvásárlására, ám a CMA, az Európai Bizottság és az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) is megpróbálta blokkolni az akvizíciót. A legnagyobb aggályuk az volt, hogy az Activision megszerzésével a Microsoft kiemelkedő piaci előnyre tenne szert.

Ezt a redmondi cég azzal orvosolta, hogy több megállapodást kötött, amelyek garantálták, hogy nem fogják korlátozni a nagy bevételű franchise-ok terjesztését PC-re és Xboxra. Többek között a Nintendóval és a Sonyval született ilyen megállapodás.

A Microsoft olyan nagy videójátékos címekkel lett gazdagabb, mint Call of Duty,Warcraft, StarCraft, Diablo, Overwatch és a főleg telefonos platformon elíresült Candy Crush.