Az Oscar-díjas Mira Sorvino hihetetlenül megdöbbentőnek minősítette az amerikai filmakadémia azon döntését, hogy apját, Paul Sorvinót kihagyta a 2023-as gálán tartott megemlékezéséből. A nézők vasárnap a Twitteren fejezték ki felháborodásukat amiatt, hogy 

Sorvino – aki júliusban halt meg 83 éves korában –, valamint Anne Heche, Tom Sizemore és Leslie Jordan képe nem szerepelt az 93. Oscar-díj-átadó Memoriam-vetítésén, amelyben a nemrég elhunyt filmesekről emlékeztek meg. 

28th Annual Screen Actors Guild Awards - Arrivals SANTA MONICA, CALIFORNIA - FEBRUARY 27: Mira Sorvino attends the 28th Annual Screen Actors Guild Awards at Barker Hangar on February 27, 2022 in Santa Monica, California. (Photo by Frazer Harrison/Getty Images)
Mira Sorvino 1995-ben Oscar-díjat kapott.
Fotó: Frazer Harrison

Mira Sorvino hétfőn a közösségi oldalára azt írta, hogy hihetetlenül megsértette és megdöbbentette az akadémia mulasztása, míg Sorvino özvegye bocsánatkérést követelt, és elítélte a nagy hibát, amit a filmes szervezet elkövetett – írta a Daily Mail. Mira a Twitteren úgy fogalmazott, hogy

hihetetlenül megdöbbentő, hogy szeretett apám és sok más csodálatos, zseniális elhunyt színész kimaradt a megemlékezésből. Az Oscar-díj megfeledkezett Paul Sorvinóról, de mások soha nem fognak megfeledkezni róla!

Az olasz gyökerekkel büszkélkedő Paul Sorvino az 1970-es évektől játszott filmekben és sorozatokban. Legismertebb szerepét Martin Scorsese Nagymenők című produkciójában alakította, ahol Paulie Cicero maffiózót játszotta. Szerepelt a Vörösök, A cég, a Rómeó+Júlia című filmben, a San Francisco utcáin és az Esküdt ellenségek (Law & Order) sorozatban, utóbbiban Phil Cerretta nyomozó szerepét alakítva az 1990-es években. Három gyermeke közül ketten is édesapjuk szakmáját választották. Lánya, Mira Sorvino 1995-ben Oscar-díjat is kapott.