A Minden, mindenhol, mindenkor című szatirikus mozifilm tarolt a 95. Oscar-gálán, szinte az összes nagy díjat elvitte. A legjobb film, a legjobb rendező (Daniel Kwan és Daniel Schienert), a legjobb forgatókönyv (Daniel Kwan és Daniel Schienert), a legjobb női főszereplő (Michelle Yeoh), a legjobb női mellékszereplő (Jamie Lee Curtis) és a legjobb férfi mellékszereplő (Ke Huy Quan) díját is bezsebelte. 

YEOH, Michelle; FRASER, Brendan; CURTIS, Jamie Lee; KE HUY QUAN
A legfőbb színész kategóriák győztesei (balról): Ke Huy Quan, Michelle Yeoh, Brendan Fraser és Jamie Lee Curtis. Fotó: Caroline Brahman

Az este másik nagy nyertese A bálna című filmmel Hollywoodba visszatérő Brendan Fraser volt, aki végre megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó aranyszobrot. 

A legjobb külföldi film díját a német Nyugaton a helyzet változatlan kapta, amely a legjobb operatőri díjat (James Friend) is hazavitte. A legjobb egész estés dokumentumfilmben a Navalnijról szóló alkotás happolta el a szobrot az ukrán jelölttel szemben

A két óriási bevételt hozó megafilm, az Avatar: A víz útja és a Top Gun: Maverick kénytelen volt beérni egy-egy technikai Oscarral. 

Az éjjel egyik legfurcsább pillanata minden bizonnyal Hugh Granthez fűződik, aki meglehetősen kínosan feszengett a nem túl épületes kérdések hallatán egy vörös szőnyeges interjú során. Grantet a furcsa stílus miatt sokan otrombának, egyenesen bunkónak neveztek az interjú után, de mások megvédték a színészt, mondván: rajta látszik, mennyire mű ez az egész Oscar-gála, és „egyébként is kit érdekel, milyen öltönyt vett fel az estére”.