Extra

Jennifer Lopeznek és Ben Afflecknek bejött, potom 102 dollárért ma más is megteheti

A Las Vegas-i repülőtéren megnyitottak egy ideiglenes házassági irodát, hogy az engedélykérők első rohamát kezeljék, és ezzel enyhítsék a városi hivatalra nehezedő nyomást. A kaszinótanya ugyanis az esküvők városa is, főleg a különös dátumokkor népszerű. Ma például minden Elvis dolgozik náluk. A nők azért kedvelik ezeket a napokat, mert így a férjeik nem feledkeznek el a házassági évfordulóról.

Las Vegas idén ősszel a Forma–1-es telt házzal is nagyot kaszált. Ám a mostani szilveszter az esküvőkről szól a különleges dátum miatt. 12/31/23 vagyis 123123. A Harry Reid nemzetközi repülőtéren, közvetlenül a poggyászköröző mellett – ahol az érkező utasok a bőröndjeikre vadásznak – megnyitottak egy ideiglenes házassági irodát, hogy az engedélykérők első rohamát kezeljék, és ezzel enyhítsék a városi hivatalra nehezedő nyomást. A reptéri ablakot egyébként februárban, Valentin-nap előtt szokták kinyitni. 

Las,Vegas,-,May,22:,Caesars,Palace,Hotel,And,Casino
Fotó: Jason Patrick Ross

A különleges esküvői dátumok népszerűek Las Vegasban. A városban a legtöbb házasságkötés 2007. július 7-én (07/07) történt. Lynn Marie Goya, a Las Vegast is magába foglaló Clark megye jegyzője szerint mintegy 4500 pár házasodott össze a „szerencsés 7-esek napján”. A második legnépszerűbb 11/11/11 volt, amikor 3125 pár sétált végig a folyosón. Egy átlagos napon körülbelül 200 pár köt házasságot.

Amikor Lynn Marie Goya megkérdezi a párokat, hogy miért választanak különleges dátumot a házasságkötéshez, a legtöbben azt mondják, azért, 

hogy a férjük ne felejtse el az évfordulókat.

Egy tipikus szilveszteren 500 házasság köttetik Vegasban, idén viszont 2000 esküvőre számítanak. A szertartás potom 102 dollárba kerül.

Ma minden Elvisünk dolgozik

– mondta Melody Willis-Williams, a Wed Famously Chapels elnöke. A cégnek három Las Vegas-i helyszíne van kápolnákkal, köztük a híres A Little White Wedding Chapel, ahol Jennifer Lopez és Ben Affleck mondta ki a boldogító igent. A csomagok általában 80 dollártól kezdődnek, de a 495 dolláros Elvis Tribute választása esetén egy megszemélyesítő színész elénekli a sztár három dalát.

 

Las Vegas különleges dátum elvis repülőtér házasságkötés
Kapcsolódó cikkek