Nagyjából 315 ezer nézővel számolnak a rendezők a hétvégi Forma–1-es Las Vegas-i Nagydíj három napján, ami telt házat jelent a fény, pompa és kaszinók városában. A legdrágább belépő ötmillió dollárba (1,75 milliárd forint) kerül.

A car is displayed during the Formula 1 Las Vegas Grand Prix Painting the Line ceremony, in Las Vegas, Nevada, on November 5, 2022. The inaugural Las Vegas F1 Grand Prix will take place November 16-18, 2023. (Photo by WADE VANDERVORT / AFP)
A verseny magyar idő szerint vasárnap reggel 7 órakor kezdődik, és az M4 Sport élőben közvetíti.
Fotó: AFP

Az ötmillió dolláros úgynevezett Uralkodói Csomag öt éjszakára szól, aki kifizeti ezt a belépőt, azt a Nobu Sky Villában szállásolják el egy csaknem ezer négyzetméteres lakosztályban, amelyhez egy 400 négyzetméteres terasz is tartozik.

A kifizetett összegért cserébe 12 VIP-belépő jár az F1-es hétvégére, valamint egy Rolls Royce-sofőrszolgálat. A Forma–1-es paddockban a hét végén még egy esküvői kápolnát is felállítanak. 

A vadonatúj bokszutcát is magában foglaló terület nagyjából 22 futballpályával megegyező méretű, és az előzetes számítások szerint a helyi gazdaság nagyjából 1,2 milliárd eurónak megfelelő összeghez jut a nagydíj megrendezéséből.

Az F1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media majdnem félmilliárd eurót fektetett be a Las Vegas-i futamba, amelyet helyi idő szerint éjszaka rendeznek majd, és a pályát 1750 ideiglenesen felállított reflektorral világítják meg.

Az F1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media majdnem félmilliárd eurót fektetett be a Las Vegas-i futamba.
Fotó:  AFP

Az 1985-ös Dél-afrikai Nagydíj, azaz 38 év óta először kerül sor világbajnoki futamra szombat este.

A verseny magyar idő szerint vasárnap reggel 7 órakor kezdődik, és az M4 Sport élőben közvetíti.

A verseny Las Vegas-i idő szerint 22 órakor rajtol, 50 körös lesz, egy kör 6,201 kilométer távú, és 17 kanyar van a pályán, amelynek egyik fénypontja a Las Vegas Boulevard-on áthaladó, 1,9 kilométer hosszú egyenes, ahol akár 340 kilométer per órás csúcssebességet is elérhetnek a Forma–1-es versenyautók.

A Las Vegas-i Nagydíj programja magyar idő szerint pénteken 5.30 órakor kezdődik az első szabadedzéssel, majd a második gyakorlásra 9 órától kerül sor. A harmadik szabadedzést szombaton 5.30-kor, az időmérő edzést pedig 9 órakor rendezik.

A Forma -1 Las Vegas-i Nagydíja óriási durranásnak ígérkezik

A szombati Las Vegas-i Nagydíj talán megmutatja, hogy mennyi muníció van a Forma 1-ben a tengerentúlon.