Extra

Budapestre tartó sétahajó szenvedett balesetet Ausztriában

A bolgár zászló alatt hajózó jármű 142, többségében német utast szállított, amikor egy betonfalnak ütközött. Szerencsére csak könnyebb sérültekről érkeztek hírek.

Egy Budapestre tartó bolgár kirándulóhajó betonfalnak ütközött pénteken, késő este a Dunán Ausztriában egy zsilipkamrában, a balesetben 17 ember könnyebben megsérült, közülük tizenegyet kórházban láttak el.

An aerial photo shows a Bulgarian cruise ship in the lock area after it crashed into a concrete wall in the night of March 29, 2024, in Aschach an der Donau, upper Austria. 17 of the about 160 passengers were injured and eleven were taken to the hospital. The ship was travelling from Bavaria towards Linz when it was apparently briefly unable to manoeuvre. (Photo by MARTIN SCHARINGER/TEAM FOTOKERSCHI / APA / AFP) / Austria OUT
Fotó: AFP

A hajó a Linztől nem messze lévő Aschach an der Donau-i zsilipnél rövid időre irányíthatatlanná vált, mert elromlott az elektronikája

A vészhelyzeti üzemmód bekapcsolásával sikerült elkerülni, hogy a hajó nekihajtson a zsilipkapunak, viszont így az oldalfalnak ütközött – derül ki a felső-ausztriai rendőrség szombati közléséből.

A hajóban komolyabb károk azonban nem keletkeztek a baleset miatt, az még az éjszaka folyamán folytatni tudta útját a legközelebbi kikötőig. Az osztrák rendőrség szerint a bolgár zászló alatt közlekedő hajó 142, többségében német utast szállított a bajorországi Passauból a magyar fővárosba.

 

zsilipkamra Budapest Duna baleset kirándulóhajó
Kapcsolódó cikkek