Húsvét előtt brit orvosok arra figyelmeztetnek a közösségi médiában, hogy az embereknek nem szabad túl sok csokitojást enni. Ez az ünnep összeforrt a csokoládéval, de a szakértők szerint ez nagy probléma. Az emberek húsvétkor sokkal több csokit fogyasztanak, pedig az édesség miatt a fogszuvasodás, az elhízás és a 2-es típusú cukorbetegség kockázata is fokozódik.

Chocolate,Eggs,And,Easter,Almonds,On,Bird,Nest,,Chocolate,Bunny
csokitojás
Kerüljük a húsvéti csokitojást – mondják brit orvosok
Fotó: rfranca

Az NHS Suffolk and North East Essex Integrated Care Board orvosi igazgatója, dr. Andrew Kelso egy posztban arra hívta fel a figyelmet, hogy egyetlen átlagos csokitojás kiteszi egy felnőtt ember napi ajánlott kalóriabevitelének háromnegyedét.

Azt tanácsolom, hogy álljunk ellen a csokitojásoknak

– mondta egy interjúban Kelso. Hozzátette, hogy a csokoládé és a sütemények túl sok cukorral terhelik meg a szervezetünket.

Olyan drága a csokoládé, hogy a gyártók is más húsvéti édességeket ajánlgatnak

Idén visszariadhatnak a vásárlók az ünnepi költekezéstől.

Dr. Kelso X-posztja nem nyűgözte le az internet népét. Sok felháborodott kommentet kapott a figyelmeztetése. Volt, aki hazugságnak nevezte a doktor állításait, más pedig azt fejtegette, hogy a csokitojások manapság már olyan kicsik, hogy biztosan nem tartalmaznak annyi kalóriát, mint amit az orvos állít.

Mások személyes sértésnek vették a tájékoztatást. Egy felhasználó azt kommentelte Kelso posztjához, hogy „nem vagy az anyám”, valaki más meg azt írta, hogy „most azonnal megeszek kettő csokitojást”.