Kiskereskedelem

Pünkösdkor vadászni kell nyitva tartó boltra

A két ünnepnapon a benzinkutak boltjaiban, a fővárosban a Roni és a Manna hálózatában, valamint az ünnepi nyitvatartásról döntött kisboltokban vásárolhatunk – gyűjtötte össze a Pénzcentrum. Máshol nem érdemes próbálkozni.

Május 19-én és 20-án, pünkösdkor a legtöbb kiskereskedelmi lánc zárva tartja majd boltjait, a Pénzcentrum sorra vette, hol vásárolhatunk mégis.

221123_tesco_58_VZ20221123 Budaörs 
Tesco   karácsonyi polcok  
karácsonyi bevásárlás 

Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG 

A képen: bevásárlókosár20221123 Budaörs Tesco   karácsonyi polcok  karácsonyi bevásárlás Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG A képen: bevásárlókosár
Pünkösd nem a nagybevásárlás időszaka / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

 

Irány a benzinkút!

Nem meglepő módon arra jutottunk, hogy e két napon nem nyitnak ki a Lidl, az Aldi, az Interspar, a Penny, a CBA, a Príma, az Auchan és a Metro boltjai, áruházai. (A boltok, éttermek ünnepi nyitvatartásáról, a közlekedési rend változásáról a Világgazdaság tegnap készített összefoglalót.)

Szintén kézenfekvő módon a SPAR esetében talált kivételt – a repülőtéren és a benzinkutaknál működő egységeket –, ahogyan az értékesítését e két napon hasonlóan szüneteltető Tescónál is: e láncnak a benzinkutakon működő kisebb egységei nyitva lesznek, ha maga a benzinkút is üzemel.

Az ünnep előtti szombaton és az ünnep utáni kedden az összes kiskereskedelmi egység a szokásos nyitvatartási rendben működik.

És a legtöbb gyógyszertár is bezár

Május 19-én és 20-án, vasárnap és hétfőn a legtöbb gyógyszertár zárva lesz az ügyeletes patikák kivételével. Ezek elérhetősége az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) gyógyszertárkeresőjében található.

Lesz más kivétel is pünkösdkor

A trafikok nyitvatartásáról a tulajdonosuk dönt. Viszont nyitva lesznek a benzinkutak boltjai, valamint Budapesten a nonstop működő Roni és Manna üzletek. Az egyedi, magánkézben lévő kisboltok szintén saját hatáskörben döntenek arról, hogy nyitva tartanak-e 2024. május 19-én és 20-án.

 

pünkösd Manna Roni nyitva tartás ünnepnap
Kapcsolódó cikkek