Közélet

Lezuhant egy orosz bombázó – videó

Oroszország területén lezuhant egy Tu-22M3-as típusú, nagy hatótávolságú bombázó. A balesetnek egy halottja és két sérültje van, a negyedik utast még keresik.

Oroszország Sztavropoli területén lezuhant egy Tu-22M3-as típusú, nagy hatótávolságú bombázó repülőgép – közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium. Vlagyimir Vlagyimirov regionális kormányzó a Telegram-csatornáján hozzátette, hogy a balesetnek van egy halálos áldozata, egy pilótát pedig még keresnek.

Tu-22M3, lezuhant, bombázó, oroszország
Lezuhant egy orosz nagy hatótávolságú bombázó / Fotó: X / @ukraine_map

A minisztérium azt írta: „A személyzet három tagját a kutató-mentő csapat kimenekítette. Egy pilótát jelenleg is keresnek.” Vlagyimirov később közölte:

Mély sajnálatunkra a személyzet harmadik tagja meghalt. Részvétemet fejezem ki családjának és barátainak. A negyedik pilóta keresése folytatódik

– idézte a kormányzót az Interfax.ru orosz híroldal. Hozzátette, hogy a két megmenekült pilótát regionális egészségügyi központokba szállítottak. A tájékoztatás szerint a fedélzeten nem volt lőszer, a repülőgép elhagyatott területen zuhant le. Az előzetes adatok szerint a lezuhanás oka műszaki meghibásodás volt.

Csütörtökön a zaporizzsjai atomerőmű oktatási és kiképzőközpontja felett semlegesítettek egy ukrán drónt. A tájékoztatás szerint a támadás következtében senki sem sérült meg, és anyagi kár sem keletkezett. A központot legutóbb április 9-én érte támadás.

 

oroszország Tu-22M3 haláleset orosz-ukrán háború bombázó
Kapcsolódó cikkek