Közélet

Videón Orbán Viktor és Hszi Csin-ping nagy találkozása

Tegnap este megérkezett Budapestre a kínai elnök. Hszi Csin-pinget és feleségét a protokollnak megfelelően kenyérrel és sóval fogadta a magyar kormányfő. Orbán Viktor videót is megosztott a nagy találkozásról.

Orbán Viktor egy videót osztott meg a Facebook-oldalán arról, ahogy a repülőtéren fogadja Hszi Csin-pinget és feleségét.

ORBÁN Viktor; HSZI Csin-ping
Videón Orbán Viktor és Hszi Csin-ping nagy találkozása / Fotó: Benkő Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Elnök Úr és kedves felesége, Isten hozta önöket Magyarországon! Örömmel és barátsággal fogadjuk önöket ezen a történelmi találkozón

– köszöntötte a kínai vezetőt és feleségét a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor kenyérrel és sóval fogadta a diplomáciai küldöttséget a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

 

Nem akármilyen részletek derültek ki Hszi Csin-ping kínai elnök budapesti tartózkodásáról

A kínai elnök magyarországi útja miatt a legmagasabb biztonsági protokoll lépett életbe. Hszi Csin-ping nemrég kezdte meg európai körútját, először Franciaországban tárgyalt Emmanuel Macron francia köztársasági elnökkel, majd kedden Szerbiában szabadkereskedelmi megállapodást kötött az országgal.

Magyarországon rendkívül mozgalmas lesz Hszi Csin-ping és delegációja programja. A tervek szerint 16 megállapodást írhatnak alá a magyar kormánnyal, illetve további két kérdésben is történhet együttműködés.

Kínai elnök Magyarországon: bemutatjuk Hszi Csin-ping feleségét – Peng Li-jüan még a férjénél is híresebb

Várhatóan szerda este Magyarországra érkezik a kínai elnök. Hszi Csin-pinget nemcsak négyszáz fős delegáció kíséri, hanem a felesége is. Peng Li-jüan kevéssé ismert Magyarországon, pedig egy igazi popsztár, aki még a férjénél is híresebb. Bemutatjuk, hogyan ismerték meg egymást, és miért tölt be nagyon fontos szerepet a kínai elnök felesége.

 

 

 

Orbán Viktor találkozás Peng Li-jüan Hszi Csin-ping Magyarország
Kapcsolódó cikkek