Egyebek között internetes ingatlanportálokon elhelyezett hirdetésekkel pörgeti fel a működéséhez nem szükséges, Győr belvárosában található, Városrétként ismert beépítetlen területen lévő területei értékesítését a Rába Holding, miután azokat az ingatlanokat, melyekre korábban konkrét vételi ajánlat érkezett, a társaság évente megújított stratégiai terveinek megfelelően már feltették a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Elektronikus Aukciós Rendszerébe – közölte a győri konszern.

LUS_7518 Rába
Felújítják a Rába gyártócsarnokát / Fotó: Kallus György / Világgazdaság

 

Második félidejéhez érkezett a Rába modernizációs programja

Más források bevonása mellett a termeléshez nem használt ingatlanok értékesítése is fontos elemét képezi a Rába 2022 harmadik negyedévében megkezdett és azóta félidejéhez érkezett stratégiai jelentőségű modernizációs programjának, amelynek keretében – a cég számára a tavalyi második fél évben kedvezőtlenné vált üzleti klíma dacára – a menedzsment folytatja a korszerűsítést elősegítő gép-, ingatlan-, valamint fenntarthatósági beruházásokat.

Az elmúlt másfél évben az energiahatékonysági modernizáció keretében a kormányzat gyármentő programja támogatásával napelemparkok létesültek a győri és a sárvári telephelyen. A működésüket hamarosan megkezdő létesítmények jelentős mennyiségű zöldenergia-forrást biztosítanak majd a gyártáshoz.

Most a gyártócsarnok felújítása van soron

A győri holding a működéséhez szükséges stratégiai jelentőségű 67 ezer négyzetméter alapterületű gyártócsarnok felújítását több fázisban tervezi megvalósítani a pénzügyi források függvényében. Az első fázisban a csarnok tetőszerkezetét korszerűsítik, a tető alkalmassá válik majd napelemek fogadására is.

 

A Rába részvényei idén eddig nagyjából 200 forinttal, 1300 forint közelébe gyengültek.