Sportgazdaság

RTL-bejelentés: kiderült, kik lesznek a Bajnokok Ligája-közvetítések műsorvezetői

Az RTL Magyarországnál biztosak abban, hogy növelni fogják a labdarúgó-Bajnokok Ligája-közvetítéseknek otthont adó streaminplatformjuk, az RTL+ előfizetői számát. Szabó Balázs tartalmak menedzseléséért felelős vezérigazgató-helyettes egy siófoki konferencián azt is elárulta, kik lesznek a műsorvezetők. A stábot Matthesz Flóra, Haraszti Ádám és Nagy Viktor alkotja majd.

„Biztosak vagyunk benne, hogy növelni fogjuk az RTL+ előfizetőinek számát” – mondta Szabó Balázs, az RTL Magyarország tartalmak menedzseléséért felelős vezérigazgató-helyettese a Digital-Media Hungary 2024 Sportmarketing termében. A nemzetközi trendek feltérképezése után jutottak arra a következtetésre, hogy a streaming a sportközvetítések jövője. Mint ismert, a labdarúgó-Bajnokok Ligája (BL) közvetítési jogait a kereskedelmi csatorna nem a lineáris televízióra, hanem a streamingplatformjára vette meg. Szabó szerint mély medencébe kerültek, sok cápával, mégis élvezik a helyzetet. 

RTL
RTL Magyarország: kiderült, kik lesznek a BL-közvetítések műsorvezetői / Fotó: RTL Magyarország

A szakember felidézte: a BL 2022–2023 idényében átlagosan 250 ezren követtek egy BL-meccset, ebből 188 ezer a férfi, ráadásul a nézőközönség kétharmada rendelkezett már streaming-előfizetéssel, így van kiből meríteniük. „Új időszámítás kezdődik a sportközvetítésekben az RTL+-nak köszönhetően” – állította.

RTL: megvan, mikor debütál a csúcsfutball

Az RTL előfizetéses oldalán egy idényben 192 élő Bajnokok Ligája-mérkőzés lesz – ezzel kapcsolatban Szabó Balázs megjegyezte, hogy korábban még sohasem volt ennyi találkozó elérhető Magyarországon egyetlen platformon sem. Hangsúlyozta: ha egyszerre hét összecsapás lesz egy időpontban a csoportkörben, akkor mind a hetet láthatják a hazai szurkolók magyar kommentárral, minden eddiginél jobb képminőségben.

A csatorna augusztus 14-én debütál a csúcsfutballban, ekkor rendezik az UEFA Super Cupot, azaz a Szuperkupát. 

Azt már tudni lehetett, hogy sportszerkesztőségüket Zelenyánszky Balázs vezeti, miközben szakértőként a többiek között 

  • Hrutka János, 
  • Lisztes Krisztián és 
  • Szélesi Zoltán fog közreműködni, 
  • a kommentátori feladatokkal pedig továbbra is Gundel Takács Gábor látja el.

Most az RTL Magyarország tartalmak menedzseléséért felelős vezérigazgató-helyettese azt is elárulta, kik lesznek a BL-közvetítések műsorvezetői. 

Nagy örömömre szolgál, hogy bejelenthetem a műsorvezetői stábot, melyet Matthesz Flóra, Haraszti Ádám és Nagy Viktor alkot majd.

Matthesz az M2 Petőfi TV-től, Haraszti pedig a Sport TV-től érkezik, míg Nagy az egykori Digi Sport műsorvezetője, kommentátora volt.

Mit kell tudni az RTL BL-közvetítéseiről?

Tavaly június elején derült ki, hogy az RTL Magyarország nyerte el a Bajnokok Ligája közvetítési jogait a 2024–2025-ös évadtól. 

Piaci pletykák szerint ezért 10 milliárd forintos nagyságrendű összeget fizetett, de ezt hivatalosan senki nem erősítette meg. 

A mandátum három évre, a 2026–2027-es idény végéig szól, és az MTVA-t váltják, amely a játéknapokat az M4 Sport csatornán adja még ebben az idényben mintegy hárommillió háztartás számára ingyenesen. (Viszont a jogok megszerzéséhez vastagon hozzájárultak az adóforintok, hiszen a 2021–2024-es ciklusra az MTVA 18,6 millió eurót (7,2 milliárd forint) fizetett a Bajnokok Ligája, és még 3,6 millió eurót (1,4 milliárd forint) az Európa-liga, valamint az Európa Konferencia-liga közvetítési jogaiért.)

Az Európai Labdarúgó-szövetségtől, az UEFA-tól megszerzett közvetítési jogok értelmében az RTL Magyarország választhat majd elsőként a keddi és a szerdai UEFA Bajnokok Ligája-meccsek közül – a B csomag lineáris jogai továbbra is az AMC-nél maradnak, amely Magyarországon a Sport TV-n keresztül közvetít. A digitális közvetítési jogok ugyancsak a német médiamulti magyar leányához kerültek. Mindez azt jelenti, hogy 

  • az A csomag esetében 36, 
  • a B csomag esetében pedig 167 

meccs közvetítéséről rendelkezhet idényeként az RTL.

 

 

RTL Magyarország Bajnokok Ligája (BL) RTL+ közvetítés műsorvezető
Kapcsolódó cikkek