Sportgazdaság

Megszűnik az egyik legnépszerűbb magyar sportportál

Nem folyatja tovább a Jégkorongblog, Magyarország egyik legkedveltebb sport portálja, amely 2007 novembere óta működik és követi a magyar jégkorongot. Ez idő alatt válogatottunk négyszer jutott fel a sportág elitjébe, legutóbb múlt héten, Szlovénia legyőzésével került fel az A divízióba.

Lehúzza a rolót Magyarország egyik leghíresebb sportblogja, a Jégkorongblog – erről a szerkesztők írtak a honlapjukon. Az oldal 17 éven keresztül követte nyomon a magyar jégkorongot, és kiemelkedő szerepe volt a sportközösség szervezésében.

Jégkorong
Megszűnik az egyik legnépszerűbb magyar sportportál, a Jégkorongblog / Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A Jégkorongblog 2007 ősze óta publikál, fennállása óta négyszer ünnepelhettük a felnőtt férfi jégkorong-válogatott feljutását az A csoportba. Válogatottunk a múlt héten győzte le Szlovéniát, mellyel megnyerte a Bolzanóban rendezett divízió I/A-világbajnokságot és visszajutott a hokielitbe. Érdekesség, hogy a szlovénokat egyébként most először sikerült felülmúlnia a nemzeti csapatnak.

Néhány évnyi hullámvölgy után Bolzanóban megint olyan karakterű válogatottat láthattunk, amilyet régen nem. Krakkó és Szentpétervár óta először lehettünk igazán büszkék a mieinkre mi, hokiszurkolók, és rajtunk kívül az ország és a nemzet is. Olyan csapatunk lett a torna végére – minden fura kanyartól függetlenül, vagy azokkal együtt, vagy talán azok ellenére –, amelyért tényleg megéri elmenni bárhova 

– írta búcsúcikkében a Jégkorongblog.

A portál azzal indokolta a feloszlást, hogy az alapítók többsége már kiszállt a projektből. 

Az alapítók évek óta más pályákon jönnek-mennek – egyikünk 6, másikunk 3 éve nem publikált itt semmit –, mostanra kiürült a forma is, nincs mese, ennyi volt. Lehet, hogy később megtaláljuk még annak a módját, hogy elmondjuk, miről mit gondolunk – ha ez bárkit is érdekelni fog –, de nem ígérünk semmit. Mindenesetre köszönjük a rengeteg bizalmat és szeretetet, ami áramlott felénk és energetizált bennünket a legjobb időszakokban.

Dollármilliomosok az MVM Dome-ban – búcsúzik a hokisok „bohóckapitánya”

Dollármilliomosokkal telik meg ma az MVM Dome, miután a világ legjobb és legjobban kereső jégkorongozói érkeztek hozzánk vendégségbe. Amellett, hogy az esti mérkőzésen Kanada tudását csodálhatjuk, a saját csapatainkat is megünnepelhetjük, hiszen az elmúlt két hétben két válogatottunk is feljutott az elitbe. Ráadásként most búcsúzik a múlt héten „bohócnak” minősített férfi szövetségi kapitány, Don MacAdam.

 

 

Jégkorongblog jégkorong hoki
Kapcsolódó cikkek