VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

Interjú

Balog Ádám: digitális nagybankká válik az MKB

március 27. 06:00 | Az első számú digitális nagybankká kívánjuk fejleszteni az MKB Bankot – nyilatkozta a Világgazdaságnak Balog Ádám vezérigazgató.

Parragh Bianka: Sikeresek az unortodox eszközök

március 22. 06:00 | Az inflációs cél eléréséhez a jelenlegi laza monetáris kondíciók tartós fennmaradása szükséges – mondta a Világgazdaságnak adott interjújában Parragh Bianka, az MNB monetáris tanácsának új tagja, aki beszélt a kinevezéséről is.

Új alapokra helyezték Miskolc gazdaságát

március 21. 13:50 | Ösztöndíjjal és lakhatással segítjük a városban munkát vállaló fiatalokat, hiszen ma már Miskolcon sem a munkanélküliség, hanem a munkaerőhiány okoz nehézségeket – mondta a Világgazdaságnak Kriza Ákos polgármester. Idén megújul a borsodi megyeszékhelyen a főtér, a történelmi Avas és a tapolcai Barlangfürdő is

Polcról levehető szellemi termékek

március 17. 16:44 | A cél a gyakorlat számára hasznosítható eredményeket hozó kísérletek végzése – mondta a Világgazdaságnak Gyuricza Csaba, a 23 városban 12 agrárkutató intézetet összefogó Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) megbízott főigazgatója.

Amerikában futott be a magyar startup

március 14. 12:44 | Még csak 25 éves, de már két Egyesült Államokbeli városban is az általa alapított cég alkalmazását használják a taxisok. Réti Virág, a Cabsolutely ügyvezető igazgatója Magyarországon is szívesen terjeszkedne, de a túl szigorú szabályozás miatt itt egyelőre nem terem nekik babér.

Keletre tart a Rail Cargo Hungaria

március 13. 07:00 | Az oroszországi és a kínai piacon erősít a Rail Cargo Hungaria; ezzel jól jár Záhony és a BILK is. A Világgazdaságnak Kovács Imre, a vasúttársaság elnök- vezérigazgatója nyilatkozott.

Indul a közfoglalkoztatás reformja

március 10. 12:25 | A kormány elfogadta a tárca javaslatait a közfoglalkoztatási program átalakítására – mondta lapunknak adott interjújában Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerő-piacért felelős helyettes államtitkára. Hosszabb távon 100-150 ezer embert szeretnének átterelni a versenyszféra munkahelyeire.

Hatékonyságra kényszerít a béremelés

március 7. 07:00 | Az uniós forrásokat úgy állíthatjuk a versenyképesség szolgálatába, ha a feldolgozóipar helyett a humántőkére költünk többet – mondta lapunknak Essősy Zsombor, a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. vezérigazgatója

Nemzetközi piacra tart az Opimus és a Konzum

március 6. 07:01 | Alaposan felbolygatta a tőzsdét, hogy Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért közös érdekeltségébe került az Opimus Group és a Konzum. A két tőzsdei társaság által érintett iparágakban itthon és a nemzetközi piacon is további terjeszkedést terveznek – nyilatkozta a Világgazdaságnak Jászai Gellért, a Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

Nemzetközi piacra tart az Opimus és a Konzum

március 6. 05:00 | Alaposan felbolygatta a tőzsdét, hogy Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért közös érdekeltségébe került az Opimus Group és a Konzum. A két tőzsdei társaság által érintett iparágakban itthon és a nemzetközi piacon is további terjeszkedést terveznek – nyilatkozta a Világgazdaságnak Jászai Gellért, a Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója

Világgazdaság Piactér