Magyar gazdaság

Megszűnik egy közkedvelt tévécsatorna, már csak néhány hétig sugározza a műsorait

A Comedy Central Family július 6-án megszűnik.

Megszűnik a Comedy Central Family televíziós csatorna. A csatorna tulajdonosa, a Paramount Global azt közölte, hogy a főként vígjáték sorozatokat sugárzó tévé 2024. július 6-án húzza le a rolót.

Happy family watching TV at home. Father changing channels with remote control
tévé
Megszűnik egy közkedvelt tévécsatorna, már csak néhány hétig sugározza a műsorait /Fotó: Shutterstock

A Media1 azt írta, hogy a kábelszoláltatók már elkezdték értesíteni az ügyfeleiket, hogy a Comedy Central Family kikerül a kínálatukból. Azt nem tudni, hogy a kieső csatornát a szolgáltatók mivel pótolják.

Mérföldkő: a streaming idén lekörözi a tévé-előfizetéseket

Már évek óta zajlik a verseny a streaming és a hagyományos televíziózás között, idén elérkezhet a történelmi pillanat. A streaming ugyanis új szakaszba lép 2024-ben, a negyedéves jelentések szerint bevételei megelőzik majd a hagyományos tévé-előfizetéseket.

Idén már több tévécsatorna is megszűnt Magyarországon, ilyen volt például az év elején a Discovery Science és a Discovery Turbo Extra.

A csatornák megszűnése azért is érdekes, mivel Magyarországon továbbra is sokat nézünk tévét. A legtöbb országban csökken a tévénézésre szánt idő, a magyarok viszont kitartanak a napi átlag 4 óra tévézés mellett – ez az NMHH felméréséből derült ki. Ez a tendencia az ezredforduló óta szinte nem változott hazánkban. A globális átlag 2 óra 25 perc, miközben az európaiak átlagosan 3 óra 22 perc.

 

Comedy Central Family tévénézés tévécsatorna
Kapcsolódó cikkek