Világgazdaság

Kecskeméten gyártott elemekből épülnek hidak a Fülöp-szigeteken

A KÉSZ Csoport több külföldi kivitelezési és gyártási megrendelést is elnyert a közelmúltban. A cég kecskeméti acélszerkezet-gyártó központja gyártja egy chilei gáztisztító technológiai acélszerkezeteit és fülöp-szigeteki hidak lemezes hídelemeit is.

A KÉSZ kecskeméti gyártóközpontja rendszeresen szállít acélszerkezeteket főként németországi, ausztriai és svéd erőművekhez, ipari létesítményekhez. Az elmúlt hónapokban a gyárban elvégzett átalakítások, a gépparkot és a technológiai berendezéseket érintő felújítások, beruházások a KÉSZ termelékenységének, export-tevékenységének fokozását szolgálják.

A cég a közelmúltban osztrák megbízásból lemezes hídelemeket gyártott fülöp-szigeteki hidakhoz, egy másik projekt keretében pedig egy chilei gáztisztító mű technológiai acélszerkezetei készültek el a KÉSZ gyártó-központjában, német megrendelésre. A nyáron Hollandiából is érkezett megrendelés a céghez: egy ijmuideni-i olvasztó technológiai épületének acélszerkezeteit gyártotta le a kecskeméti gyár.

KÉSZ Chile Fülöp-szigetek