bölcsőde

Nem nyesnek le a bölcsődei dolgozók pénzéből

Jövőre több jut a szociális és gyermekvédelmi területre, a hírekkel ellentétben pedig sem elvonásról, sem kevesebb forrásról nincs szó – közölte a humántárca a Magyar Hírlap megkeresésére.

Hatmilliárd pályázható munkahelyi bölcsődékre

Munkahelyi bölcsőde létrehozásához pályázhatnak támogatásra vállalkozások, nonprofit szervezetek és költségvetési szervek, a pályázat keretösszege hatmilliárd forint - közölte Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár kedden.

Egymás hegyén-hátán vannak a gyerekek a bölcsődékben

A szolgáltatásokhoz való egyenlő hozzáférés elve már a legkisebb gyerekeknél sem tud teljes mértékben érvényre jutni. Sok helyen már bölcsőde sincs, másutt 100 százalék feletti a kihasználtság.

Negyvenezer bölcsődei férőhely lehet jövő szeptemberre

Előzetes információk szerint egy 76,64 milliárd forintos keretből is támogatják többek között a bölcsődei, óvodai és a családi napközi fejlesztéseket a 2014-20-as uniós pénzügyi ciklusban – közölte a parlament honlapján az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence az LMP-s Szél Bernadett érdeklődésére leírta, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon belül (a TOP 1.4) a foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése cím alatt lesznek ezek a támogatások.
Világgazdaság Piactér