borász

Egy kis balatoni hangulat

Stílust váltott a Canter Borház, amely fiatalos, a Balaton hangulatát tükröző termékeivel több külföldi és hazai borversenyen is kiválóan szerepelt.

Sorra nyerik a díjakat a magyar borok

Jó eredményeket érnek el a hazai borok a nemzetközi versenyeken: a nemrég lezárult VinAgorán egyenesen taroltak a magyar borok.

Több magyar bort is díjaztak Londonban

A Figula, a Kreinbacher, a Sauska Tokaj és a Szent Tamás bora is platinaérmet nyert a londoni Decanter World Wine Awards idei versenyén.

Fellélegezhetnek a kisüzemi bortermelők

Az idén életbe lépett új jövedéki törvény eredményeként várhatóan még az év végéig csökkenhetnek a kisüzemi bortermelők adminisztrációs terhei.

Nyomozás indult az ismert borász ellen

Büntetőügybe keveredett Szeremley Huba: az ismert borász és társa ellen csalás gyanúja miatt folyik eljárás – tudta meg a Magyar Nemzet.

Technológiai támogatás borászoknak

Borászati gépek és technológiai berendezések beszerzéséhez nyújtott támogatás igényelhető október 17-től – közölte a Magyar Agrárkamara. A kis- és középvállalkozások 40, míg a nagyvállalatok 20 százalékos támogatást igényelhetnek a 4 millió eurónyi keretösszegből.

Borvásárlás - Hamarosan biztosra mehetünk

A korábbiaknál pontosabban rögzítik az egyes borfajták jellemző tulajdonságait azok a termékleírások, amelyeket a borászok juttattak el május 31-ig a Vidékfejlesztési Minisztériumnak, és amelyet Brüsszelbe továbbít a tárca elfogadásra.

Légli Ottó lett az Év Borásza

A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a nyertes bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért adományozható.

Kivágatta szőlőjét az ismert borász

Tizennyolc év után kivágatta az összes szőlőjét Csongrád megye egyik legnevesebb borásza, az ásotthalmi Somodi Sándor; nem érte meg a vesződség, a borászat mellett viszont kitart – nyilatkozta a Délmagyarország szerdai számában.
Világgazdaság Piactér