Magyar Sertéstartók Szövetsége

Hiába tiltakoztak a sertéstartók, jöhet a fordított áfa

Bár a Vidékfejlesztési Minisztérium augusztus közepén bejelentette, hogy a sertéstartók észrevételeit figyelembe véve nem kezdeményezi a fordított áfa bevezetését a sertéságazatban, a tárca szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kormány kedden tárgyalt ennek lehetőségéről a szakértői hatástanulmányok vizsgálata után, és az élősertésre valamint a félsertésre vonatkozóan támogatta a fordított áfa kezdeményezését Európai Bizottság felé.

Cáfolják a fordított áfa kiterjesztését

Nem kezdeményezi a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a fordított áfa bevezetését a sertéságazatban. Ezt a döntést a tárca a sertéstartókkal és a szakmai érdekképviseleti szervekkel egyeztetve, javaslataikat figyelembe véve hozta meg - közölték.

A sertésesek a Kossuth térre mennek

A Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) több ponton is azonosan gondolkodik a Magyar Sertéstartók Szövetségével (MSSZ) a felvetett ágazati problémákról, azonban az általuk meghirdetett tiltakozó akciót nem támogatja. Ehelyett egyebek között ellenőrzött áfacsökkentéssel segítené a hústermékek keresletét.
1
Világgazdaság Piactér