részvény

Szabadultak az OTP-től a befektetők

Az egyik kiváltó ok a hiteltörlesztési moratórium hét végi meghosszabbítása volt, összességében irtó gyenge napot zártak az európai bankrészvények.

Ziccert hibáznak a kisbefektetők

Pörgethetné az európai növekedést, ha a háztartások aktívabbak lennének a tőkepiacon. A konzervatív szemléletű magyarok megtakarításainak háromnegyede bankszámlán és kötvényekben pihen.

Szabadultak a kötvényektől a háztartások

A 12 900 milliárd forintos júniusi csúcsról júliusban 1,2 százalékkal csökkent a háztartások értékpapír-állománya. A befektetési jegyek és a részvények tartása magas hozamveszteséggel párosult.

Lendületes a helyreállás az európai alapoknál

A júniusban tovább javuló befektetői bizalomnak köszönhetően erős második negyedévet zártak az európai befektetési alapok, a járvány hatását azonban még így sem heverte ki teljesen a szektor.

Mesés prémium az Apple-vezérnek

A megszolgált részvénycsomag nem melegszik meg Cooknál, az érte kapott pénz tetemes részét a cégvezető – szokásához híven – jótékony célokra fordítja.

Kiheverték a válságot a kisbefektetők

Júniusban új csúcsra, 12 916 milliárd forintra nőtt a háztartások értékpapír-állománya. Kötvényekből minden korábbinál nagyobb mennyiséget tart a lakosság, a pánik előtti szinteken áll a részvényvagyon is, a befektetési alapok helyreállása viszont lassabban zajlik.
Világgazdaság Piactér