Orbán Viktor a Facebook-oldalán osztott meg egy képet, egy igen különleges ajándékról, amit Donald Trumptól kapott. A volt amerikai elnök egy dedikált Trump-sapák küldött a magyar miniszterelnöknek.

Orbán Viktor, trump
Orbán Viktor aláírt Trump-sapkát kapott, egyenesen Amerikából.
Fotó: Orbán Viktor / Facebook

Egyenesen Amerikából – olvasható a kormányfő Facebook posztjából. A piros baseball sapkán nagy fehér betűkkel olvasható a TRUMP felirat, a simléderén pedig jól olvasható az amerikai elnök aláírása, ami mellé azt is oda írta, hogy „You are great!”.

Orbán Viktor és Donald Trump kapcsolata híresen jó, a két vezető barátnak tekinti egymást. Még augusztusban a magyar miniszterelnök a Karmelita kolostorban adott interjút Tucker Carlson, amerikai újságírónak. Ekkor Orbán azt mondta, hogy

Hívják vissza Trumpot! Ez az egyetlen megoldás.

Nem sokkal később Trump is elismerően nyilatkozott a magyar kormányfőről. A Truth nevű közösségi oldalon azt írta, hogy Magyarország népe szerencsés, hogy ilyen vezetője lehet, illetve Orbánt egy csodálatos és nagyszerű embernek nevezte.

A két vezető barátsága legutóbb akkor került szóba, amikor Donald Trump egy New Hampshire-ben tartott kampánybeszédében a világ egyik legerősebb vezetőjének nevezte Orbán Viktort. A dicsérő szavakat azonban beárnyékolta, hogy a volt amerikai elnök kissé eltévedt a térképen, mivel a magyar miniszterelnököt véletlenül Törökország vezetőjének nevezte. Trumpon ekkor teljesen kifogott a földrajz, hiszen azt is mondta, hogy Orbán egy olyan országot vezet, ami határos Oroszországgal, de egy ugye sem Törökországra, sem Magyarországra nem igaz.