Az elmúlt napokban elképesztő jeleneteknek lehettek szemtanúi az európai nagyvárosok. Egy héttel ezelőtt robbant ki az izraeli háború, azt követően, hogy a közel-keleti országot megtámadta a Hamász palesztin terrorszervezet – hívja fel a figyelmet cikkében a Magyar Nemzet. London, Madrid, Brüsszel, Athén, Berlin, Párizs – csak néhány az európai fővárosok közül, ahol hatalmas tüntetések zajlottak az egy hete tartó háború miatt.

Noha több európai nagyvárosban betiltották a palesztinbarát tüntetéseket a közrendre hivatkozva, miután a Hamász gázai övezeti palesztin terrorszervezet megtámadta Izraelt, sorra vonulnak az utcákra a tüntetők, hogy az arab közösség mellett szólaljanak fel. A megmozdulások azonban nem mindig békések, gyakran trágár szavakkal illetik a zsidó közösségeket, és a tüntetések nemritkán erőszakos atrocitásokkal járnak. A közösségi oldalakra már temérdek videófelvételt feltöltöttek a felhasználók, köztük olyanokat is, amelyeken az erőszakos jeleneteket örökítették meg. A hétvégére is tüntetők ezreit várják a szervezők Európa-szerte.

A demonstrációkról és atrocitátásokról a Magyar Nemzet tett közzé egy gyűjtést.

A francia kormány elrendelte több mint hétezer katona bevetését országszerte a múlt hétvége óta zajló Hamász és palesztinpárti tömegdemonstrációk és az ország északi részén tegnap történt késelés után, amelynek következtében egy tanár meghalt.