Közélet

Friss adatokat közölt a koronavírus terjedéséről a népegészségügyi központ

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának a koncentrációja. Szinte az egész országban a határérték alatt van a szennyvízben a mutató, egyetlen városban mozdult az alacsony skála fölé.

Továbbra is stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ csütörtökön a honlapján.

Coronavirus,Outbreak,And,Coronaviruses,Influenza,Background,As,Dangerous,Flu,Strain
koronavírus
Friss adatokat közölt a koronavírus terjedéséről a népegészségügyi központ / Fotó: Shutterstock

Azt írták, hogy az év 18. hetében a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízmintákban továbbra is stagnált.

Közölték: 

a helyszínek többségét stagnáló tendencia jellemzi, emelkedés észlelhető Budapest Észak-pesti Szennyvíztisztító Telepének ellátási területén, valamint Miskolcon, Nyíregyházán, Szegeden, Szekszárdon és Szolnokon.

A mintavételi helyek jelentős részében a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja alacsony vagy kimutatási határ alatti, egy városban – Szekszárdon – a mérsékelt tartományban van.

Szamárköhögés-járvány söpör végig Európán

Idén mindössze három hónap alatt annyian betegedtek meg, mint máskor egy évben. A szamárköhögés főként csecsemőkre veszélyes.

 

 

koronavírus szennyvíz örökítőanyag
Kapcsolódó cikkek