Nemzetközi gazdaság

Reggel is folytatták Kijev bombázását az oroszok

Folyamatosan szólnak a légvédelmi szirénák Ukrajna fővárosában. Az oroszok nem csak hajnalban lőtték nagy erőkkel Kijevet, a támadások napközben is folyamatosak.

Hétfőn hajnalban újabb támadáshullámot intézett drónokkal és rakétákkal Kijev ellen az orosz hadsereg. Az ukrán főváros katonai adminisztrációja arról számolt be, hogy védelmi erői több mint 40 célpontot lőttek le. Oroszország azonban nem állt le a hajnali támadás után – adta hírül a The Guardian.

Aftermath of Russian drone attack in Ukraine's Kyiv Kijev
Nem lassítottak Kijev bombázásában az oroszok.
Fotó: Oleksii Chumachenko / Anadolu Agency / AFP

A lap a kijevi városi hatóságok beszámolói alapján számol be arról, hogy az ukrán főváros Podilszkij kerületében és Obolonszkij kerületében is törmelékek hullottak. A közösségi médiát is ellépték olyan képek, ahol rakéta- és drónmaradványok fekszenek az utcákon.

Hasonló támadási intenzitásról számoltak be a Kijevtől északkeletre fekvő Csernyihiv körzet lakói is, ahol szintén folyamatosan lőnek az orosz erők.

Az ukrán fővárosban szinte folyamatosan szólnak a szirénák, és az égből hulló égő törmelék is gyakori látvány hétfőn. A légiriadó Odessza, Vinnyica, Poltava, Lviv és Hmelnyickij körzetekben is rendszeresen megszólal.

Az Kyiv Independent összegezte az ukrán légierő hétfői közleményeit, ez alapján az oroszok Tu–95-ös bombázó repülőgépekről a Kaszpi-tenger irányából lőttek ki Kh–101-es és Kh–555-ös cirkálórakétákat, a fővárost pedig észak és déli irányból egyaránt támadtak a Shahed–136/131-es drónokkal.

Értékes hadiinformációk birtokába jutottak az ukránok a belgorodi behatolás nyomán

Az ukrán védelmi hírszerzés állítása szerint megérte behatolni az orosz területekre. Ukrajna „értékes információkhoz” jutott az oroszországi belgorodi régióba történő határon átnyúló behatolásából – mondta Andrij Jusov, az ukrán védelmi hírszerző ügynökség képviselője pénteken az ukrán sajtónak adott interjúban.

 

drón Kijev rakéta Oroszország
Kapcsolódó cikkek