Folytatódott a nagy kriptopiaci visszaesés : a árfolyama szombaton 20 000 dollár alá esett, 2020 decembere óta nem járt ilyen mélységekben a világ elsőszámú kriptodevizájának értéke – számolt be róla a Reuters.

Az árfolyam 18 hónapja a legalacsonyabb szintre esett, mivel a befektetők a kamatok emelkedése közepette visszahúzódnak a kockázatosabb eszközöktől.

Representation of Bitcoin cryptocurrency, a laptop keyboard and an illustrative chart are seen in this multiple exposure illustration photo taken in Krakow, Poland on June 1, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: Jakub Porzycki / NurPhoto via AFP

A bitcoin pár hónapja még 65 000 dollár fölött is járt. Szombaton 7,1 százalékkal esett vissza, a napi mélypontot a 18 732 dollár jelentette.

A legnépszerűbb kriptoeszközz 2022-ben eddig csaknem 59 százalékot zuhant, miközben a rivális digitális fizetőeszköz, az ether 73 százalékkal gyengült idén.

A digitális valutaszektornak a héten a legnagyobb ütést az vitte be, hogy a Celsius kriptopénz-kölcsönzéssel foglalkozó cég befagyasztotta a kifizetéseket és a számlák közötti átutalásokat.