A megugró és az miatt kihívásokkal teli tavalyi évben is növekedni tudott az Őrmester Nyrt., amely rekordbevétellel zárta az időszakot.

Őrmester Vagyonvédelem,
Őrmester Vagyonvédelmi Nyrt
Fotó: Őrmester Vagyonvédelem / Facebook

A vagyonvédelmi szolgáltatásokat kínáló társaság árbevétele közel 30 százalékkal, 2,6 milliárd forintra nőtt 2022-ben. A bővülésben fontos szerepet játszottak a Synergy Construction Hungaryvel, az ATEV Fehérjefeldolgozóval és a Márka Üdítőgyártóval kötött új megbízások, de nagymértékben bővült a szolgáltatások volumene a Borg Warner Hungarynél és az Agrifirm Magyarországnál is.

A cég közvetlen ráfordításai az árbevételhez hasonló ütemben nőttek, az adminisztratív kiadások viszont sokkal kevésbé, 6,6 százalékkal emelkedtek. Az infláció a béroldalon éreztette hatását, egyfelől szűkítette az árrést, másfelől pedig elengedhetetlenné tette az évközi, illetve a meglévő megbízások  díjszabásának folyamatos kontrollját.

A kedvezőtlen piaci hatások a cég éves teljesítményén csak minimálisan hagytak nyomot, az átfogó eredmény 0,7 százalékkal, 80,3 millió forintra mérséklődött az előző évhez képest. Ez egy részvényre vetítve 33 forintos eredmény.