Jókora darabot faragott le a Richter részvényeire vonatkozó célárból a Jefferies, amely az eddigi 14 ezer forint helyett már csupán 11 700-ra várja a magyar gyógyszergyártó papírjainak árfolyamát egyéves távlaton.

20220303 Budapest Richter Gedeon Nyrt. Gyógyszergyár külsőFotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG 20220303 Budapest 
Richter Gedeon Nyrt. 
Gyógyszergyár 
külső
Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
Fotó: Kallus György / Világgazdaság  

Az amerikai befektetési szolgáltató eddig a Richter „legnagyobb rajongói” közé tartozott, messze a legmagasabb árfolyam-várakozással.

A befektetőknek így sincs okuk az aggodalomra, a frissített célár ugyanis így is közel 60 százalékos ralit feltételez a hétfői záróárról. A jelentős felértékelődési potenciál miatt továbbra is vételre ajánlják a részvényt.

A Refinitiv adatbázisában szereplő elemzői várakozások átlaga 10 203 forint, ami 38 százalékos hozamlehetőséggel kecsegtet. Nyolc elemző közül hét vételt javasol, egyetlen tartás ajánlás mellett.

A Richter papírjai 0,4 százalékkal kerültek feljebb a keddi kereskedés első órájában, az év eleje óta azonban 11 százalékot ereszkedett a kurzus.

Véleményt mondtak a Molról is

A HSBC kétszáz forinttal csökkentette a Molra vonatkozó árfolyam-várakozását, kereken 4000 forintra várva a hazai olajrészvény kurzusát. Értékelésük alapján 57 százalékos rali előtt állhat a kurzus, az ajánlás ezért természetesen itt is vétel. Az elemzői konszenzus alapján ennél lényegesen kevesebbet, 3184 forintot érhet a Mol-papír, ez 25 százalékos felértékelődési potenciált jelent.