Magyar gazdaság

Országos hulladékbegyűjtőket keresnek

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium olyan hulladékfajták országos gyűjtésére, tárgyévi előkezelésére, anyagában való hasznosítására, illetve – többségében – további kezelésére és hasznosításra való átadására írt ki pályázatot, amelyek termékként tovább nem használhatók.

Uniós közbeszerzési pályázatot írt ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) számos olyan hulladékfajta országos gyűjtésére, tárgyévi előkezelésére, anyagában való hasznosítására, illetve további kezelésére és hasznosításra való átadására, amelyek termékként tovább nem használhatók.

Illusztráció
Fotó: Varga György / MTI

A szaktárca termékcsoportonként írta ki a tendereket, amelyek tehát külön vonatkoznak a következő hulladéktípusokra: elektromos és elektronikus berendezések, ipari-kereskedelmi fa csomagolási hulladék, akkumulátorok, háztartási hűtőgépek, a lakossági hulladék gyűjtésből származó műanyag csomagolási hulladék, az ipari és kereskedelmi papír csomagolási hulladék, a tovább nem használható nagygépek, a társított csomagolási hulladék, az ipari-kereskedelmi és fogyasztói üveg csomagolási hulladék, a hulladékká vált képmegjelenítő berendezések, a gumiabroncsok, a lakossági gyűjtésből származó üveg csomagolási hulladék.

Az ITM kiírása hulladék-típusonként részletezi a begyűjtendő és átadandó mennyiséget. A július 28-án feladott hirdetmény szerint az ajánlatok beadási határideje augusztus 30.

tender ITM hulladék
Kapcsolódó cikkek