Világgazdaság

Szálloda épül Tatabánya központjában

Egy száz szobás üzleti hotel építése kezdődhet meg a jövő tavasszal Tatabánya központjában. Az erről szóló adásvételi előszerződést az önkormányzat kedden írta alá a Tatabánya Fő-tér Projekt Kft-vel, a K+F Kutatásfejlesztési Tanácsadó Központ Kft. projektcégével.

Bencsik JánosJaczkó László ügyvezető szerint a beruházót Európa négy legnagyobb szállodalánca közül választják ki. A szállodaépítés és a kapcsolódó beruházások összege 3 és 4 milliárd forint közöttire becsülhető.

A hotel megépítésével egy időben a jelenleg parkolónak használt tér alatt kétszintes mélygarázs épülne, amelynek födémén városi közteret hoznak létre, vendéglátóipari létesítmény lehetőségével. A mélygarázst a befektetők építenék meg és üzemeltetnék, majd később előre meghatározott feltételekkel a tulajdonjogot átadják az önkormányzatnak.

Az új hoteltől a magyar vidéki átlagot tíz százalékkal meghaladó kihasználtságot várunk, mivel Tatabánya, Tata és Oroszlány térségben a dinamikus iparfejlesztést nem követte a szálláshelyek kínálatának bővülése" - jelentette ki az ügyvezető igazgató.

Bencsik János polgármester elmondta: a mélygarázs üzembe helyezése előtt a lakossággal egyeztetve óránként 150 forintos díjjal fizetős parkolást vezetnek be Tatabánya központjában és környékén.

K+F Kutatásfejlesztési Tanácsadó Központ Kft. Tatabánya Fő-tér Projekt Kft-vel jaczkó László