Az Interactive Venture Partners létrehozta az első kockázati-tőke alapját. A kezdeti 50 millió eurós befektetést az Interactive Venture Partners Fund LP számára Thomas Peterffy (Péterffy Tamás), az Interactive Brokers Group alapítójának és elnökének „family office”-a biztosította – olvasható a Interactive Venture Partner közleményében.

Thomas Peterffy, CEO of Interactive Brokers Group, at his offices in Greenwich. (Photo by James Leynse/Corbis via Getty Images)
Bankot nem, de kockázatitőke-alapot létrehoz a világ leggazdagabb magyar üzletembere, Thomas Peterffy / Fotó: James Leynse / Corbis / Getty Images

Az Interactive Venture Partners tőkebefektetést és egyéb támogatást nyújt a közép-kelet-európai vállalkozóknak és startupot alapítóknak, hogy segítsen a növekedésükben. Korai szakaszú vállalatokba fektetnek különböző iparágakban, kiemelt figyelemmel az egyedülálló technológiai termékekre és szolgáltatásokra.

Thomas Peterffy kiemelte: „Tapasztalatom szerint a siker kulcsa az erős ambíció, a szenvedély és a magas színvonalú, praktikus kivitelezés. Az Interactive Venture Partners célja, hogy a vállalkozókat és a startupokat tőkével, mentorálással és kapcsolati rendszerrel támogassa a siker elérésében. Ezzel segítjük egy erősebb startup-ökoszisztéma kiépülését, illetve befektetőként mi is profitálunk.”

A közlemény szerint az Interactive Venture Partners, az amerikai székhelyű alap és alapkezelő társaság és a budapesti csapat kombinációjának köszönhetően több évtizedes tapasztalattal rendelkezik több iparágban. 

Korábban megírtuk, hogy hiába jegyezték már be Péterffy Tamás, az Interactive Brokers alapítójának bankját, az Interactive Bankot négymilliárd forintos alaptőkével Magyarországon, a magyar származású, de immár Floridában élő milliárdos egy konferencián elmondta, változott a terv, mivel a magyar törvények alapján nem lehet úgy ellátni az európai ügyfeleket, hogy az versenyképes legyen az egész kontinensen.