Az Apple május 7-én Let loose (Engedd el magad) szlogennel hirdetett meg eseményt, amelyen a cég várhatóan az új iPad Pro és iPad Air modelleket, valamint az Apple Pencil és Magic Keyboard újabb verzióit jelenheti be. A sajtóban korábban olyan híresztelések láttak napvilágot, hogy a készülékek vékonyabb házzal, erősebb hardverrel és OLED kijelzővel kerülhetnek a boltokba.

Apple Ipad,Pro,11-inch,2021,Model,With,Apple,M1,Chip,On
Az Apple új táblagépeket mutathat be két hát múlva / Fotó: Shutterstock

A MacRumors emlékeztet rá, hogy a vállalat 2022 vége óta nem adott ki iPadet, ezért a rendezvényt és az új modellek bejelentését sokan várják. Az esemény egy hónappal előzi meg az Apple éves fejlesztői konferenciáját (WWDC, Worldwide Developer Conference), amely június 10-től június 14-ig tart.

Az Apple idén azzal került a hírekbe, hogy végleg leállítja az elektromos autója fejlesztését, mivel a cég a mesterséges intelligenciára és a Vision Pro szemüvegre koncentrál a jövőben. Ugyan a vállalat jól teljesített tavaly, de az IDC kutatócég szerint Apple mobiltelefon-eladásai 10 százalékkal visszaestek idén az első egyedévében. Ez pedig lehetőséget adott az Android operációs rendszerrel dolgozó gyártóknak, hogy a csúcsra törjenek.

Apple: ne rizsben szárítsa ki az elázott iPhone-t – íme, mit kell tenni

A vízbe esett, nedves telefon kiszárítása egy tál nyers rizsben jól ismert népi bölcsesség, azonban a szakértők után az Apple is figyelmezteti a felhasználókat: a rizs felületi szemcséi és a rizspor károsíthatják a készüléket. A cég azt is közölte, hogy hajszárítóval vagy a portokba nedvszívó tárgyak behelyezésével sem lehet vízmentesíteni az okostelefont, így ezeket is kerülni kell.