Újabb lista kering a várhatóan ősszel érkező új iPhone-okba tervezett akkumulátorok kapacitásáról az erről szóló értesülést a Weibo kínai közösségi oldalról vették át sorra a különböző portálok,  a GSM Aréna cikkét például a HVG szúrta ki.

Iphone
A tavaly ősszel bemutatott új szériát már idén ősszel követi az Iphone16-család / Fotó: Shutterstock

Eszerint az iPhone 16-család tagjairól már eddig megjelent pletykák sokasága most egy újabb információval egészült ki, ami lényegében alátámasztja a korábbi kiszivárogtatások egy részét.

Mit lehet tudni az új Iphone16-ról?

Ha igazak az értesülések, akkor az iPhone 16 egy 3561 mAh akkumulátort kap, mellyel a kapacitása 6 százalékkal nagyobb lesz az iPhone 15-nél.

Meglepő viszont az, ami az iPhone 16 Plus-ról elterjedt: 4006 mAh-s akkumulátorról szólnak a hírek, mely

 9 százalékkal kisebb, mint a tavaly ősszel megjelent iPhone 15 Plusé.

Elődjénél 2,5 százalékkal nagyobb kapacitású, 3355 mAh-s pakkot kaphat az  iPhone 16 Pro – ez már nem új információ, így megerősíti a korábbiakat. 

Az iPhone 16 Pro Max-szal kapcsolatban pedig 5 százalékos akkumulátorkapacitásról szólnak a hírek – derül ki az összesítésekből.

A szakértők megjegyzik, hogy az akkumulátor kapacitásának változása nem egyenlő az üzemidő várható módosulásával. Utóbbi ugyanis sok mindentől függ: mindenekelőtt az egyes hardverelemek energiaigényétől és a szoftveres optimalizálástól is.

iSTYLE: a tavalyi évet az iPhone 15 hozta vissza, 2024 viszont a felívelés időszaka lesz

Kihívásokkal teli év volt a 2023-as, ami az iSTYLE árbevételén is meglátszik. A cég magyarországi kereskedelmi vezetője elmondta, hogy a negyedik negyedéves iPhone 15-eladások hozták vissza az évet a kiskereskedelmi üzletágban. Tavaly főleg a vállalati ügyfelek halasztották el az eszközbeszerzéseiket, így 2024-ben az iSTYLE a kkv-stratégia előtérbe helyezésére koncentrál.