Közélet

Amerikai elnökválasztás: Obama és Clinton dollármilliókat segített összekalapozni Joe Bidennek

A rendezvényen több ezren vettek részt, voltak, akik 225 dollárt, volt, aki félmillió dollárt fizetett egy-egy belépőjegyért.

Barack Obama és Bill Clinton volt amerikai elnök a hivatalban lévő Joe Biden kampányát segítette csütörtökön. A három demokrata együtt jelent meg este New Yorkban egy nagyszabású adománygyűjtő rendezvényen. A manhattani Radio City Music Hallban tartott eseményen több zenei sztár is fellépett. Biden kampánycsapata közölte, hogy több mint 26 millió dollárt gyűjtött össze.

President Joe Biden, ex-presidents Barack Obama, Bill Clinton hold election fundraiser
Barack Obama, a hivatalban lévő Joe Biden és Bill Clinton az adománygyűjtő kampányrendezvényen / Fotó: AFP

A kampányműsort az amerikai kormány közel-keleti politikája elleni tiltakozások kísérték, többször is közbeszólások zavarták meg a prominens demokraták beszédét, de az utcán is voltak tüntetők.

A rendezvényen több ezren vettek részt, voltak, akik 225 dollárt, volt, aki félmillió dollárt fizetett egy-egy belépőjegyért.
Obama volt elnök az Air Force One kormánygépen repült Washingtonból New Yorkba Bidennel az oldalán. Clinton külön érkezett a rendezvényre.
A három politikus részt vett egy panelbeszélgetésen, amelyen a demokráciáról, a Fehér Házban töltött életről, a nemzetközi konfliktusokról és az elnökként hozott nehéz döntésekről beszélgettek.

Az utolsó pillanatban is lecserélhetik a demokraták Joe Bident – legalábbis elméletileg

Kényszeríteni nem tudja a párt az elnököt, hogy lemondjon a jelöltségről.

Obama és Clinton méltatta a hivatalban lévő elnök munkáját. Joe Biden támadta a republikánus Donald Trump volt elnököt, aki a novemberi választáson ellene akar indulni. Biden arra figyelmeztetett, hogy riválisa tagadja a klímaváltozást, jóban van autokratákkal szerte a világon, és korlátozni akarja az alapvető jogokat.

 

Obama Bill Clinton Joe Biden elnökválasztás
Kapcsolódó cikkek