Miután tavaly decemberben beomlott a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kollégiumának egyik fala, az Óbudai Egyetem 5 millió forintot ajánlott fel a diákoknak és az áldozatok családtagjainak. Csütörtökön az egyetem közölte, hogy március végéig további 4 millió forint gyűlt össze a munkatársak, külsős magánszemélyek, cégek felajánlásával, amit szintén átadtak az érintetteknek.

Székelyudvarhely, 2024. március 1.
A székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kollégiumának 2023. december 18-án leomlott épületrésze 2024. március 1-jén. Ütemterv szerint haladnak a részben beomlott diákotthon állagmegőrzési munkálatai.
MTI/Veres Nándor
Így néz most ki a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kollégiuma / Fotó: Veres Nándor

Kovács Levente, az egyetem rektora felidézte, hogy a baleset után indítottak jótékonysági gyűjtést a tragédia áldozatainak megsegítésére és a károk enyhítésére, ami sikeresnek is bizonyult, így 

a januártól március végéig összegyűlt újabb támogatást egy összegben utalták át a Tamási Áron Véndiák Egyesületnek, hogy szükség szerint juttassa el a károsultaknak, illetve a helyreállítási munkálatok előkészítésére.

Az egyesület elnöke, Dimény Zsolt elmondta, hogy az Óbudai Egyetem az elsők között segített a tragédia után, és beszélt arról is, hogy prioritásként kezelték a tragédiában érintett diákok és családok segítését. 

Egyeztetve a gimnázium vezetőtanácsával az elhunyt gyermekek családjainak támogatása mellett az érintett 42 diákhoz eljuttatták a beérkező adományokat, melyből személyes tárgyaikat pótolták, laptopokat, ruhákat, könyveket vásároltak.