Visszavágta a Mol-részvényekre vonatkozó árfolyam-várakozását a lengyel mBank szerdán közzétett elemzésében. Frissített céláruk 3993 forint, 89 forinttal kisebb, mint eddig.

Budapest,,Hungary,-,Aug,8:,The,Mol,Nyrt.,Company,Logo
A Mol részvényei jócskán alulértékeltek az mBank szerint / Fotó: Shutterstock

A magyar olajtársaság papírjai még így is 37 százalékot ralizhatnak a következő 12 hónap során, a varsói bankház ezért továbbra is vételre ajánlja őket.

Ez az első elemzői felülvizsgálat azóta, hogy az olajtársaság vezetősége múlt héten közzétette osztalékjavaslatát. Az igazgatóság a 2023-as eredményből részvényenként 150 forint alaposztalékot és efölött 100 forint rendkívüli osztalékot fizetne ki, a részvényesek így a tavalyi 354 forinttól mintegy 100 forinttal kisebb juttatásra számíthatnak.

A Mol két hete frissítette Shape Tomorrow elnevezésű vállalati stratégiáját, melynek keretében az olajtársaság az évtized végéig több mint négymilliárd dollárt költene zöldberuházásokra, 2050-re pedig elérné a karbonsemleges működést.

Március közepén a Santander Brokerage Poland emelt 600 forintot árfolyam-várakozásán, 3500 forintra taksálva a magyar blue chip értékét.

Az LSEG adatbázisában szereplő célárak átlaga jelenleg 3115 forint, ami 6,6 százalékos felértékelődési lehetőség. A Molt követő kilenc elemző közül öt vételt javasol, további két-két befektetési szolgáltató pedig tartást, illetve eladási ajánlást tart érvényben.

A Mol árfolyama 2024-től
 

Az olajcég részvényei 0,2 százalékkal emelkedtek szerda kora délutánig, 180 milliós forgalomban. Idén szerény 4 százalékos árfolyam-emelkedést tud felmutatni a papír.