Magyar gazdaság

Debrecenre fogad egy újabb vállalkozás

Közel 55 ezer négyzetméternyi spekulatív beruházás vette kezdetét Debrecen határában. A belga–magyar hátterű logisztikai cég korábban a budapesti agglomerációban is indított hasonló fejlesztést.

Debrecen szomszédságában, Ebesen épít közel 55 ezer négyzetméteres logisztikai csarnokot a Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. – közölte az alapkő letétele után a vállalkozás.

20240328 Ebes
a Weerts Logistics Park (WLP) sajtónyilvános alapkőletételi eseménye
1. Bolfán Bence
2. Hadnagy Ernő
3. Szabóné Karsai Mária polgármester
4. Mikusi Róbert
fotó: Kiss Annamarie KA
Hajdú-Bihari Napló
Fotó: Kiss Annamarie / Hajdú-Bihari Napló

A belga–magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező cég tájékoztatása szerint 

ők az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházók, amely spekulatív módon, vagyis megrendelésállománnyal még nem rendelkezve fejleszt a budapesti agglomerációban és a kelet-magyarországi régióban.

A vasbeton vázas, nagy belmagasságú épületben négy bérlemény kap helyet, melyek tartalmaznak raktározási célú és irodaterületeket is. A Market Zrt. kivitelezésével megvalósuló raktárcsarnok légi, vasúti és közúti teherszállításra alkalmas bázisként szolgálhat a debreceni repülőtérhez való közelsége, valamint a BMW-beruházással a térségben megjelenő kiszolgáló cégek miatt. 

A WLP azt is vállalta, hogy 2026-ra befejezi a beruházást.

Az ugyancsak belga–magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező RaktárAD és WLP egy éve jelentette be, hogy Vecsés és Gyál határában épít 241 ezer négyzetméteres logisztikai bázist.

A cég az elmúlt hat évben több mint 200 ezer négyzetméternyi épületet húzott fel Magyarországon, közvetlenül több mint 1000, közvetetten több mint 4000 munkahely megteremtését hozva ezzel, miközben több mint 150 cégnek adtak otthont.

A vállalat Belgiumban, Hollandiában, Franciaországban, Németországban, az Egyesült Királyságban és Olaszországban már több mint 1 millió négyzetméter csúcstechnológiás logisztikai beruházással rendelkezik.

 

logisztika Weerts Logistics Park raktár csarnok
Kapcsolódó cikkek