Az M0-s autóúton szakaszos sávzárásra számíthatnak a közlekedők 2023. november 4-től. A rézsűjavítás miatti lezárás a 6-os főúti csomópont környékén, az M0-s autóút M3-as autópálya felé vezető oldalán lesz, több mint 1 kilométeres szakaszon. A sávzárás várhatóan 2 hónapig tart, ezalatt sávhúzással a két belső sávban haladhat a forgalom – derül ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfői közleményéből.

M0
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A tájékoztatás szerint a munkálatok ideje alatt a 6-os főúti csomópont kihajtó és felhajtó ága is használható lesz, a korlátozásokra pedig előjelző és változtatható jelzésképű táblákon is felhívják az autósok figyelmét. 

Az érintett szakaszon 80 kilométer per órás sebességkorlátozásra és csúcsidőben jelentős menetidő növekedésre számíthatnak a közlekedők.

A közlemény felhívja a figyelmet arra is, hogy érdemes még indulás előtt tájékozódni a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, de a navigációs, közösségi autós alkalmazások is segíthetnek.