Október 28-án, szombaton az M7-es autópályán Balaton irányából érkezők a gyűjtő-elosztó pályára nem tudnak majd kihajtani, így a csomópontban a Balaton felől érkezők az M0-s autóútra egyik irányban sem tudnak majd felhajtani közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

M0
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A korlátozást előreláthatólag még aznap, az esti órákban feloldják, ugyanakkor 

a térségben sebességkorlátozásra és megnövekedett menetidőre számíthatnak a közlekedők a közútkezelő tájékoztatás szerint.

A zárás ideje alatt az M7-es autópályán Balaton irányából közlekedők az M0-s autóútra mindkét irányban az M7-es autópálya Budaörs, Sport u. csomópontján keresztül tudnak majd felhajtani.

A burkolatfelújítási munkálatok október elején indultak el, több ütemben zárták le a gyűjtő-elosztó ágakat. A Közút szerint a rekonstrukció egy hónapot vesz igénybe.

A közlekedőknek ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.