Megnyitott a McDonald’s kamionja a Nyugati pályaudvar mellett – írja a gyorsétteremlánc szerdai közleményében.

McDonald's, kamion
Piaci rés: már kamionból is árulja a sajtburgert a McDonald’s / Fotó: Ancsin Gabor / Kepszerk.hu

Ebből kiderült, hogy az új értékesítési csatornára azért van szükség, hogy kiszolgálják a sajtburgerre és big macre vágyókat, amíg a Nyugati téri étterem felújítás miatt zárva tart. A Nyugati téri McDonald’s 34 évvel ezelőtt, 1990-ben nyílt meg, és a világ egyik legszebb McDonald’s-éttermeként tartják számon. A hazai étteremlánc átalakítási programjának egyik utolsó állomásaként újul meg előreláthatóan fél év alatt több mint másfél milliárd forintból. 

Budapest egyik építészeti szimbólumával, a Nyugati pályaudvarral közös főfalon található épület a vasútállomáshoz hasonlóan historizáló, a neoreneszánsz és a neoromantika jegyeit hordozza. Ezeket a stíluselemeket az étterem mind a mai napig őrzi, és az átalakítás után is megtartja majd. Az éttermi élmény tekintetében azonban nagyon is 21. századi megoldásokkal készül az étteremlánc, ugyanis a „jövő élménye” éttermi koncepció által nyújtott digitális vendégélménnyel várja majd a vendégeket. 

A kapunyitás őszre várható.

A felújítás azonban sok arrajárót meglepetésként érhet, a hazai McDonald’s pedig nem szeretné, hogy „a mekizni érkező vendégek éhesen maradjanak”. Ezért bejelentették, hogy egy kamionban és az étterem mellett lévő McDonald’s-standon válogatott kínálattal – kis és nagy szendvicsekkel, kávéval és desszertekkel – várják a vendégeket.

A McDonald’s-kamionban is ugyanolyan szigorú minőségbiztosítási szabályok érvényesek, és ugyanazt a frissességet és minőséget kapják a vendégek, mint bármely hazai Mekiben. Az ételeket egységes receptúrák alapján, ellenőrzött összetevőkből és kizárólag a McDonald’s szigorú követelményeinek megfelelő beszállítók által megtermelt és feldolgozott alapanyagokból készítik – ígérte a társaság.

Lapunk tudomása szerint egyébként a McDonald’s-kamion már március második hetében megkezdte működését.

Bezár a Nyugati téri Meki, nagy felújításba kezdenek

A Nyugati téren található McDonald’s historizáló stílusa miatt egyike a világon legismertebb Mekiknek, most viszont nemcsak küllemében lesz szép, hanem megkapja azokat a fejlesztéseket is, amelyeket a márka legtöbb gyorsétterme már magáénak tudhat. A gyorséttermet január 16-án este zárják be.