árfolyamgát

Emelkedhetnek a törlesztőrészletek

Az egykori devizahitelesek tömegeinek emelkedhet – akár jelentősen is – a havi törlesztőrészlete idén áprilistól – írja a Magyar Nemzet.

Az árfolyamgátas adósoknak sem növekedhet a törlesztésük

Egyetlen árfolyamgátasnak sem lehet magasabb a törlesztő részlete, mint a 2015 januári törlesztése volt, e tekintetben a törvény egyértelműen fogalmaz - mondta ma Binder István a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője az M1 hírcsatorna műsorában.

Jól járnak az árfolyamgátasok

Az árfolyamgátasok részlete nem emelkedik januárban, sőt ha lejár a 60 hónapos szerződésük, akkor is csak legfeljebb 15 százalékkal. A kedvezményért cserébe futamidő-hosszabbításra kell számítaniuk

Fájhat is a forintosítás

Az árfolyamgátban lévő frankhitelesek kevesebb visszatérítést kapnak, és a forintosítás után magasabb lehet a törlesztőrészletük a jelenleginél. A jenhitelesek az árfolyamváltozás miatt izgulhatnak

Devizahitel: az jár a legjobban, aki az árfolyamgátat választotta

A banki elszámolással és a forintosítással kapcsolatban az ügyfeleknek egyelőre nincs teendőjük, ha az összes vonatkozó jogszabály és MNB rendelet elkészül a bankok minden ügyfelet pontosan tájékoztatni fognak. Az átszerződésekkel 2015 harmadik negyedévének végére végezhetnek a bankok - mondta Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára.

Kevesebbeknek kell az árfolyamgát

Jelentősen visszaesett augusztusban az újonnan kötött árfolyamgát szerződések száma: 417 szerződést kötöttek a hitelintézetek devizahiteles ügyfelei, körülbelül egyharmadát az előző havinak - közölte az MNB.

Több mint kétmilliárd forint kamat alól mentesültek az árfolyamgátban részvevők

Az árfolyamgát konstrukcióban résztvevő devizahiteles ügyfelek júliusban 2 milliárd 410 millió, eddig összesen pedig 42 milliárd 228 millió forint rögzített árfolyam feletti kamat megfizetése alól mentesültek, amelyet a pénzügyi intézmények a hiteladósokkal szemben nem jogosultak érvényesíteni - áll a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Statisztikai Igazgatóságának a közleményében, amely a jegybank honlapján jelent meg.
Világgazdaság Piactér